Kávéház

2021.12.14. 18:11

Párkapcsolati témákban nyújtott segítséget a halasi Egészségfejlesztési Iroda

Még október végén indította el Párkapcsolati kávéház címmel előadás-sorozatát a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda. Az idei évre tervezett három előadásból azonban csak az elsőt tudták személyes jelenléttel megtartani, a járványhelyzet miatt a másik kettőt már online formában, a közösségi oldalukon valósították meg.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Mindhárom alkalommal Ihász Anita, kiskunhalasi párkapcsolati tréner által hozott témákon keresztül igyekeztek minél többeket megszólítani, és útmutatást adni sokakat érintő helyzetekben. 

Az októberi kávéház résztvevői egy előadás után arról folytathattak párbeszédet, miként őrizhetjük meg a házasságunkat szülőként. Ehhez Ihász Anita gyakorlati példákon keresztül nyújtott segítséget a jelenlévőknek. Míg novemberben a párkapcsolati tévhitekről nézhettek meg online előadást az érdeklődők.

A decemberi, online záróelőadás pedig arról szólt, miként találhatnak vissza egymáshoz a szülők, a gyerekek családi fészekből történő kirepülése után. Amikor az ember már hosszú évek óta a szülői szerepben áll helyt, akaratlanul is megfogalmazódik benne, hogy mihez kezd majd a gyerekek felnőtté válása után. A legtöbben eltervezik, mi mindent csinálnak majd: új hobbit keresnek, újra eljárnak randevúzni a párjukkal, jobban odafigyelnek a megjelenésükre. 

Ehhez a képest a valóság az, hogy amikor a gyerekek elköltöznek otthonról a legtöbben üresnek érzik magukat, nem tudnak mit kezdeni egymással, mert eltávolodtak 

— fogalmazott Ihász Anita.

Ahogy a szakember rámutatott, a távolság legyőzésének, valamint a párunkhoz való visszatalálásnak az első és legfontosabb lépése, hogy önmagunkhoz visszataláljunk és jóban legyünk magunkkal. Ezután lehet visszatalálni egymáshoz apró lépésekkel. Ihász Anita előadásában konkrét példákat, játékos feladatokat is mutatott, amik ezeket a folyamatokat elindíthatják, megfelelő mederben tarthatják.

Végül egyetlen szó fontosságára hívta fel a figyelmet a szakember: Ne felejtsük el, kimondani, hogy köszönöm. Akár a vasalt ruhákért, a meleg ételért, a megtankolt autóért vagy a ház körüli elvégzett teendőkért vagyunk hálásak – hangsúlyozta Ihász Anita. Mint mondta, ennek a szónak a gyakori használata megváltoztathatja a párunk hozzánk való viszonyulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában