Gáspár Imre Bátor

2021.12.01. 06:55

Összefogtak az életmentő műtéten átesett balotaszállási fiú gyógyulásáért

A 16 éves Gáspár Imre Bátor egy veleszületett betegség súlyosbodása miatt életmentő műtéten esett át, amputálni kellett az egyik lábát. A balotaszállási fiatal szülei igyekeznek a megváltozott körülményekhez igazítani lakókörnyezetüket, életfeltételeiket. Anyagi lehetőségeik azonban szűkösek, ezért indítottak a barátok, ismerősök gyűjtést a család számára.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Balotai Civilek Esélyeiért Alapítvány és a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézménye indította útjára az adománygyűjtést. Gáspár Imre Bátor jelenleg a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium 11. évfolyamos tanulója. Általános iskolai tanulmányait Balotaszálláson végezte, mindvégig elszánt és kimagasló szorgalommal, kitűnő eredménnyel – tudtuk meg Oláh-Jaksa Gabriellától, a balotaszállási iskola tagintézmény-vezetőjétől.

Mint mondta, Imre számos tanulmányi és egyéb versenyen vett részt, köztük 2019-ben a Kiskőrösi Tankerületi Matematikaversenyen csapatban első, járási történelemversenyen csapatban első helyezést ért el. 2019-ben a megyei mesemondó verseny győztese lett. Tagja volt az iskolai színjátszó körnek, ahol több emblematikus alakot is profi módon formált meg.

Kimagasló iskolai teljesítményéért 2018-ban megkapta az Év Diákja kitüntető címet. 2019-ben az elmúlt 15 év legsikeresebb diákjának választották.

Színjátszó tevékenységét az általános iskola után is folytatta, tagja a balotaszállási amatőr színi társulatnak. A Bibó István Gimnáziumban is kitartó, szorgalmas munkával dolgozik. Kitűnő tanulmányi eredményét megtartotta. Mérnöki pályára készül.

Idén október végén azonban egy veleszületett betegség súlyosbodása miatt életmentő operáción esett át, amputálni kellett az egyik lábát. Eddigi élete, életfeltételei teljes mértékben megváltoztak. A gyógyulásához szükséges feltételek megteremtését szeretnék segíteni az összefogás kezdeményezői.

Ezért a Balotai Civilek Esélyeiért Alapítvány alszámlát nyitott, melyre várják a segítőkész emberek anyagi felajánlását. A cél az, hogy Gáspár Imre Bátornak, a tehetséges és szorgalmas diáknak, lehetősége legyen arra, hogy céljait elérje és megváltozott életkörülményei ellenére is mérnök lehessen.

Utalási adatok:

Balotai Civilek Esélyeiért Alapítvány

Takarékbank Zrt. 50460306-10004562

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában