Beszámoló

2021.12.08. 19:31

Nyugodt hangulatú volt a közmeghallgatás Felsőlajoson

Nyugodt hangulatban telt a kedd esti közmeghallgatás Felsőlajoson, ahol csupán néhány észrevételt tettek a lakosok, jelentős, települést érintő probléma nem került elő a felszólalásokban.

Horváth Péter

A képen Juhász Gyula, Felsőlajos polgármestere

Fotó: Horváth Péter

Az éves esemény első részében Juhász Gyula polgármester számolt be az elmúlt időszak fejlesztéseiről. Elhangzott, hogy az önkormányzat kicsit több mint 412 millió forintból gazdálkodott idén – ez tartalmazza a Nemzeti Művelődési Intézet rendezvények megtartására irányuló hárommillió forintos támogatását, a tanyagondnoki busz beszerzésére fordított 13 millió forintot, illetve a bölcsődeépítésre szánt 144 millió forintot. Az iparűzési adó teljesülése október végéig 133 százalékos.

Örömteli hír, hogy lakosságarányosan kimagaslóan sok, 13 gyerek született Felsőlajoson 2020-ban.

Juhász Gyula, Felsőlajos polgármestere beszélt az elmúlt időszak fejlesztéseiről.

Forrás: Horváth Péter

A nagyobb internetes sávszélességet eredményező optikai kábel rendszer kiépítésével kapcsolatban Juhász Gyula elmondta, hogy folyamatos egyeztetések is zajlanak a Telekommal, ami már megtervezte a hálózatot, a kivitelezés várhatóan jövőre indulhat.

Szólt a csatornahálózat kiépítéséről is. Véget ért a Ladánybenét és Felsőlajost egy agglomerációba soroló eljárás, a jövőben a csatornahálózat kiépítésére irányuló pályázati lehetőségeket kell figyelniük, hiszen ez mintegy kétmilliárd forintba kerül.

Juhász Gyula elmondta, hogy a település átoltottsága igen alacsony, ezzel kapcsolatban felhívta a lakosság figyelmét az oltási akcióhétre, amikor regisztráció nélkül lehet oltást felvenni, mind az öt vakcinatípus közül választva.

Ezzel kapcsolatban egy úr szólalt fel, aki mindhárom oltást felvette, hangsúlyozva, hogy semmi baja nem volt a vakcinától és csak ez véd a vírus súlyos következményeitől, ezért minden felsőlajosit az oltás felvételére buzdít.

Egy hölgy kéréssel fordult a polgármesterhez, hogy a Hárs utca utcanévtábláját az utca közepéről annak elejére helyezzék át, mert így nehéz megtalálni az érkezőknek, például az orvosnak. Ugyancsak a Hárs utca vonatkozásában kérte, hogy nyessék fel a nagy fák alsó ágait, mert vihar esetén balesetveszélyesek lehetnek. Mindkét probléma megoldására ígéretet kapott a polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában