Wojtyla Ház

2021.12.27. 13:20

Bábel Balázs érsek segített felszolgálni az ebédet a kecskeméti népkonyhán

Az ünnepi szeretetebéd keretében vasárnap dr. Bábel Balázs érsek osztott ebédet a kecskeméti Wojtyla Házban Rehák Róbert és családja támogatásával

Sebestyén Hajnalka

Bábel Balázs érsek (középen) a Wojtyla Ház munkatársaival és önkénteseivel együtt látta vendégül a rászorulókat

Forrás: Wojtyla Ház

Hosszú évek alatt hagyománnyá lett a Wojtyla Barátság Központ háza táján, hogy Rehák Róbert Kecskemétről elszármazott, Budapesten élő vállalkozó és családja jócskán kiveszi részét, ami a karácsonyi főtéri ebédosztások finanszírozását illeti. 

Idén Krisztus születése ünnepének második napján étkeztették Rehákék Kecskemét város szegényeit, a járványhelyzet miatt rendhagyó módon a Wojtyla népkonyha étkezdéjében. 

A rászorultakat dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke köszöntötte Burányi Roland atya kíséretében. Király József önkormányzati képviselő vendégként vett részt a jótékonysági rendezvényen.

Miután közösen elmondták a Miatyánkot és az asztali áldást, a Rehák család jóvoltából Balázs érsek aktív közreműködésével bolognai spagettit szolgáltak fel a Wojtyla Ház munkatársai, önkéntesei. Az ünnepi menüt szaloncukor, csokoládé és sütemény tette teljessé.

A Wojtyla Szeretetebéd sorozata január 1-jéig tart, minden nap 12 és 13 között vendégelik meg a város szegényeit egy tál melegétellel.

Bábel Balázs (középen) érsek segítségével bolognai spagettit szolgáltak fel a népkonyhán

Forrás: Wojtyla Ház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában