Változás

2021.12.10. 10:07

A tervezettnél egy héttel korábban, egy hónapra leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

A tervezettnél egy héttel korábban, már pénteken leáll a kecskeméti Mercedes-Benz gyár, és egy hónapig, egészen január 12-ig nem lesz termelés. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közölte, a folyamatosan változó alkatrész-ellátási helyzethez igazodva módosították termelési tervüket.

Hraskó István

Egy héttel korábban áll le a gyár

Fotó: Dudar Szilard

Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy a tervezett december 15-éhez képest egy héttel előbbre hozta a kecskeméti Mercedes-gyár a szokásos karácsonyi leállást, és már nincs termelés. December 10-én egyébként sem lett volna, mert a pénteki műszakok már október 18-tól nem futnak, akkor négynapos munkahetet vezettek be. Információink szerint a gyártási munka január 12-én indul újra. 

Megkerestük a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-t, hogy tájékoztatást kérjünk. Megkérdeztük azt is, a leállás érinti-e az új elektromos modellt is (mint arról beszámoltunk, októberben mutatták be a hazánkban gyártott első tisztán elektromos hajtású autót, a Mercedes-Benz EQB-t). 

 

– A német és Németországon kívüli személyautó- és motorgyárakban a 2021/2022-es téli leállás a korábbi évekhez hasonlóan, mindenhol több hetes időszakot tesz ki, bár a kezdési és a befejezési időpontok helyszínenként eltérőek lehetnek. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár a folyamatosan változó alkatrészellátási helyzethez igazodva az 50. naptári héttől módosítja termelési tervét, és ennek megfelelően előre hozta a karácsonyi szünet kezdetét. A szünet ideje alatt a gyárban karbantartási és átépítési munkálatok zajlanak – közölte a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában