Galériával

2021.12.16. 19:50

A kecskeméti Mercedes-gyár autót adott egy évre az SOS Gyermekfalunak

A karácsonyi ünnepek alkalmából a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a márka magyarországi forgalmazójával, a Mercedes-Benz Hungária Kft.-vel közösen a legelső kecskeméti sorozatgyártású EQB-t személyautót a helyi SOS Gyermekfalunak adta át egy évre, tartós használatra. Az ünnepségnek csütörtökön a kecskeméti gyár udvara adott helyet.

Sebestyén Hajnalka

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója adta át Romet-Balla Ágnesnek az autókat. Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Az „Értük vagyok úton” feliratot viselő, elektromos hajtású 7 személyes autót Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Fabiola Attorri, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója Romet-Balla Ágnesnek, az SOS Gyermekfalu adományozási- és kommunikációs igazgatójának. Az elektromos jármű a nevelőszülőknél való családlátogatásokat, a napi munkát és a gyerekekkel kapcsolatos ügyintézést teszi könnyebbé a szervezet számára. Az autó mellé töltőt is telepítenek a gyerekfaluba.

A köszöntők során Christian Wolff elmondta az autón látható, szíveket megformáló gyermekkéz-lenyomatok szimbolizálják azt a 184 gyermeket, akiket a kecskeméti SOS Gyermekfalu gondoz. Megjegyezte: Kecskemét és az itt élő emberek szívélyesen fogadták be a vállalatot, amikor több mint egy évtizede megérkeztek a városba. Azóta kötelességüknek érzik, hogy folyamatosan visszaadjanak ennek a nagyszerű közösségnek. Szeretnék, ha a kecskeméti csapatuk sikere a közelükben élő hátrányos helyzetű emberek és gyerekek javát is szolgálná. Ezért döntöttek úgy, hogy gyár a legelső tisztán elektromos meghajtású autóját egy igazán jó ügyért ajánlja fel, az SOS Gyermekfalvak területi dolgozóinak mobilitását támogatva. Fabiola Attorri hozzátette: nemes ügyek támogatásakor mindig azt tartják szem előtt, hogy abban segítsenek, melyben a legjobbak, mobilitást adni világszínvonalú termékekkel. Az átadott EQB újabb jelképe a fenntartható mobilitásért tett erőfeszítéseinknek. Hisszük, hogy az első Magyarországon gyártott EQB olyan nagyszerűen szolgálja majd az SOS Gyermekfalvakat, mint ahogy az elektromobilitási stratégiájuk a jövő generációit.

Végül Romet-Balla Ágnes mondott köszönetet az autóért, mely óriási segítség lesz munkatársainak, akik mindennap járják a megye útjait, hogy figyelemmel kísérjék az általuk gondozott gyerekeket minden településen.

A közös adományon túl, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár idén karácsonykor is új játékokkal teszi szebbé több mint 120 hátrányos helyzetű gyermek ünnepét. A gyár fontosnak tartja a családok támogatását, ezért a város szociális közalapítványán keresztül meleg ételt és tűzifát juttatott el rászoruló családok számára 3,5 millió forint értékben.

A társadalmi fenntarthatóság és a szociális felelősségvállalás iránt elkötelezett vállalat nem csak karácsonykor gondol a rászorulókra, hanem így tesz az egész év során is. A gyár idén 2,5 millió forintot adományozott az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványnak, valamint a Mosolygó Szemekért Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért és Fiatalokért szervezetnek. A Habitat for Humanity Magyarország segítségével a vállalat Kecskemét környékén 7 bajba jutott családnak segített az őket ért káresemény miatt lakhatatlanná vált otthonuk felújításában, mintegy 3,5 millió forint értékben.

A gyár ez év során is szerepet vállalt a közösségi ügyekben és szponzorációval támogatta a helyi és környékbeli sport, illetve kulturális tevékenységeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában