Adomány

2021.11.25. 11:05

Halasi csipkét is felajánlottak az árvák javára

Már több mint 40 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányban. A közmédia jótékonysági műsora a Covid miatt árván maradt gyerekek javára gyűjt. A jótékonysági felhíváshoz csatlakozott a Halasi Csipke Közalapítvány is, az Eucharisztikus logó elnevezésű csipkét ajánlotta fel.

Pozsgai Ákos

a20211123_csipkefelajanlas_kardoszsuzsa_csipkevarro_halas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt kilenc évben csaknem 1,7 milliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez, a műsor során ismert hazai személyiségek és világsztárok is csatlakoztak korábban az összefogáshoz.

A közmédia Jónak lenni jó! című műsora idén az Áder János köztársasági elnök alapította Regőczi Alapítvány javára gyűjt, amely azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson azoknak a gyermekeknek, akiknek családját tragikusan érintette a korona­vírus-járvány.

Az eddig összegyűlt több mint negyvenmillió forint mellett folyamatosan érkeznek a tárgyi felajánlások is az idei, immár tizedik jótékonysági felhívásra, amelyhez idén is csatlakozott a Halasi Csipke Közalapítvány – közölte Szécsiné Rédei Éva, a Csipkeház igazgatója.

Az Eucharisztikus logó elnevezésű csipkét ajánlotta fel az alapítvány, amelyet Bródi Mária tervezett és Kardos Zsuzsanna művészeti vezető varrja jelenleg is.

A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kard­vívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívó­sisakja felajánlásával járul hozzá a gyűjtéshez.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában