szórakozás

2021.11.17. 13:00

Együtt ünnepeltek a szalkiak

A lámpás felvonulással zárták le a Márton-hetet Szalkon, a gyerekek pedig kézműves-foglalkozáson vehettek részt.

Gulyás Sándor

Márton nap Szalkszentmárton Bács-Kis-Kun Megye Petőfi Népe a művelődési ház felvételei 2021/11/03

Fotó: Gulyás Sándor

Egy év kihagyás után újra megszervezték a lámpás felvonulást Szalkszentmártonban, amely minden évben méltó lezárása a Márton-hétnek.

– A mécsesek és a sötétség varázsa évről évre egyre több érdeklődőt vonz a szalk­szent­mártoni Márton-napi lámpás járásra. A településen többéves hagyomány, hogy az óvodás és az általános iskolás gyermekekkel Márton hetében megemlékezünk településünk névadójáról, Szent Mártonról. Ennek a programnak a keretében a középsős és nagy csoportos óvodások, illetve az alsó tagozatos iskolások kézműves-foglalkozáson vettek részt a művelődési házban, ahol énekeltek, libát készítettek, megismerkedtek Márton legendájával és libás játékokat játszottak – mondta Mészáros Szilvia közművelődési szakember.

Sötétedésre minden kis lámpás és fáklya égett, így elindulhatott a felvonulás. A katolikus templomnál és a Szent Márton-szobornál Bese Gergő atya emlékezett meg Márton püspökről. Az elkészített libazsíros, libatepertős kenyerek az utolsó morzsáig elfogytak. A megemlékezés végén süteménnyel kínálták meg a jelenlévőket.

A kézműves-foglalkozáson a gyerekek libát készítettek
Fotó: Gulyás Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában