galériával / videókkal

2021.11.27. 06:55

Átadták a Bács-Kiskun megyei Prima díjakat

Immár 16. alkalommal adta át a megyei Prima díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Bács-Kiskun Megyei Szervezete Kecskeméten, a Four Points by Sheraton hotelben péntek este.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

A gálaestet Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított megyei Prima díj kiállta az idők próbáját és az elmúlt 17 esztendő alatt méltó rangra emelkedett a megye kulturális és közéletében. A díj lényegéről szólva elmondta, hogy nagyon fontos a közöttünk élő hősök, értékteremtők megtalálása és elismerése, melyben nagy segítségükre van a megye területéről beérkező sok száz ajánlás.

A 10 kategóriában induló jelöltek közül Magyar Színház és Filmművészet kategóriában Csombor Teréz, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze, Magyar Tudomány kategóriában dr. Svébis Mihály, Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója, valamint Magyar oktatás és közművelődés kategóriában Radványi Mária, a Kodály Iskola zenetanára vehetett át Prima díjat. A Prima Közönségdíjat a kecskeméti Gereben Lívia, magyar válogatott kosárlabdázó kapta sport kategóriában. A megyei VOSZ elnöksége Prima Különdíjat adományozott a Penge Benge Jazz Band-nek, a Magyar Zeneművészet kategória győztesének. Az Év Kereskedője Madarász Sándorné, a Floraland Kft. ügyvezető tulajdonosa lett. Az Év Szolgáltatója címmel tüntették ki Szöllősi Zoltánt, az ASO Europe Kft. ügyvezető tulajdonosát, a kecskeméti Next Fitness edzőkomplexum üzemeltetőjét. Az Országos Év Vállalkozója elismerésben H. Szabó Sándor, az Autoflex Knott Kft. ügyvezető tulajdonosa részesült, melyet Budapesten, a Művészetek Palotájában vehet majd át egy későbbi időpontban. A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat idén Kerti István kecskeméti rendőrkapitány kapta. Az esten a kategóriagyőztesek díját is átadták.

Az átadót követően nyilatkoztak hírportálunknak a díjazottak.

Csombor Terézt meglepetésként érte a díj. Színművészi pályafutásával kapcsolatban elmondta, hogy szép hivatás, de nagyon nehéz, hepehupás út. Hangsúlyozta, hogy a sikerek ellenére sincs senki bebiztosítva, hiszen hajdan kitüntetései ellenére 11 évre elhagyni kényszerült a deszkákat, majd hatalmas lelkierőket mozgósítva tért vissza. Az segítette át a nehéz időszakon, hogy érdeklik az emberek és szereti bevonni őket különböző alkotó tevékenységbe.

Dr. Svébis Mihály köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az elmúlt 42 évben számos díjat vehetett át, de Prima díj az első sorba kerül, mert ezt az a közösség szavazta meg számára, akik között él a mindennapokban.

Emlékeztetett, hogy amit a kórház elért, az csapatmunka eredménye, amire nagyon büszke.

A kecskeméti kórház életében kiemelkedő volt a Pólus II. program indulása, melynek keretében megépült az új épület. Mint fogalmazott, főigazgatói és gyógyító szerepe között végtelen türelemmel lehet megtalálni az arany középutat.

Radványi Mária négy évtizedes pályájával kapcsolatban elmondta, hogy a kezdetektől nagyszerű végignézni azt a fejlődést, amin tanítványai végigmennek. A díj hogy bátorító hatással van rá és örömmel tölti el.

A Penge Benge Jazz Band részéről Tormási Attila, a zenekar alapítója nyilatkozott, akinek sokat jelent az elismerés. Elmondta, hogy kicsit frissítenek a zenekaron, immár PB Jazz Band néven folytatják és az együttes vezetését a díjátadón átruházta Korb Attilára. Szeretnék újraindítani a PB Jazz Clubot, ahová zenekarokat is meghívnak. Hangsúlyozta, hogy ő maga, s az együttes is sokáig akarja folytatni a zenélést, mert ezzel örömet adhatnak az embereknek.

Gereben Lívia közönségdíjas háláját fejezte ki, hogy a közönség neki ítélte oda a díjat.

Elmondta, hogy a betegség ellen folytatott kétéves küzdelme nehéz volt, de történetével szeretne példát mutatni és erőt adni a többi embernek.

Mint fogalmazott hálás, hogy annyian mögötte álltak a támogatásukkal, és a díjat is az embereknek köszönhetően kapta. A 22 éves sportoló számára legfontosabb, hogy egészséges maradjon és a díjjal járó pénzjutalom egy részéből támogatja azokat az alapítványokat, melyek átsegítették a nehéz időszakon. Célja, hogy sok embernek segítsen, szeretne diplomát szerezni és komoly tervei vannak a kosárlabdával kapcsolatban.

A Prima díjak mellé 1-1 millió forintnyi pénzjutalom is társult, míg a Prima Közönség- és Különdíj nyertesek fél-fél millió forinttal lettek gazdagabbak az erkölcsi elismerésen túl.

Az esten felléptek kecskeméti Kodály Iskola diákjai, akik Lázár Ervin meséjét adták elő, majd a FoolMoon, Wolf Kati és az Elmostix fény-zsonglőr csapata, valamint az Urban Verbunk táncformációja biztosították az ünnepi hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában