lakitelek

2021.11.23. 15:06

A kiskunsági tanyavilág feltérképezésében segítettek a győri egyetemisták

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara a legnépesebb csapattal vett részt a Lakitelki Népfőiskola III. Tanyakollégiumán. A győri hallgatók a kutatás folytatásában is szerepet vállalnának.

baon.hu

Forrás: Széchenyi István Egyetem

A tanyavilág állapotának felmérése céljával indult programon mintegy 400 kérdőív készült összesen kilenc magyarországi és külhoni felsőoktatási intézmény csoportjainak munkája révén, amelyben a győri Széchenyi István Egyetem vett részt a legnagyobb számban, a maga 13 hallgatójával és 5 oktatójával.

– A tíz nap alatt olyan tapasztalatokkal gazdagodtak a hallgatóink, amelyek sokakban megalapozták, megerősítették a szakma iránti elköteleződést. A tanyavilágban végzett felmérés szociológiai terepgyakorlat volt, amelynek során a résztvevők mindent kipróbálhattak a gyakorlatban, amit az iskolapadban megtanulnak – mondta el dr. Tóth Péter, az Apáczai Csere János Kar Szociális Tanulmányok és Szociológia Tanszékének docense.

Hozzátette, a Lakitelki Népfőiskolán megvalósult kutatás során egy héten keresztül minden nap reggeltől estig járták a kiskunsági tanyavilágot, ahol az ott élők kérdőíves kikérdezését végezték el.

– Meghatározó élmény volt a programban való részvétel, amit nagyon vártam, hiszen már elsőéves koromban jelentkeztem rá, ám a járvány miatt akkor elmaradt a kutatás – válaszolta kérdésünkre Balogh György Márk, harmadéves szociológushallgató.

– Érzelmileg és szakmailag is sokat adott a terepgyakorlat, amin egy kitűnő csapattal vehettem részt, ezért már készülök a tavaszi, második körös felmérésre, amikor kérdőívezés helyett mélyinterjúkat készítünk majd – tette hozzá. A tatabányai fiatalember elmondta, korábban leginkább a Komárom-Esztergom megyei kistelepülésekről volt ismerete, ezért a mostani hatalmas tapasztalat volt a számára.

A kutatás legnépesebb csapata a Széchenyi István Egyetemről érkezett
Fotó: Széchenyi István Egyetem

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában