kecskemét

2021.10.02. 11:39

Újra találkoztak a Bányai Júlia Gimnázium 60 éve végzett öregdiákjai

A napokban ünnepelték meg a jubileumot az öregdiákok.

Sebestyén Hajnalka

Balról: Bakacsi Gabriella, Lázár Zsuzsa, Kovács Klára, Bende Mária, Fejszés Rózsa, Szabó Veronika, Szeles Erzsébet és Nagy Margit

Forrás: Beküldött fotó

Az 1961-ben végzett bányais 4/E osztályos öregdiákok a napokban tartották meg a 60 éves érettségi találkozójukat. A hangulatos eseményről, a nosztalgiázásról Szabó Veronika főszervező örömmel mesélt a baon.hu-nak.

Balról: Bakacsi Gabriella, Lázár Zsuzsa, Kovács Klára, Bende Mária, Fejszés Rózsa, Szabó Veronika, Szeles Erzsébet és Nagy Margit
Fotó: Beküldött fotó

– Nagyon szép emlékeket őrzünk a régi iskolás évekből – kezdte a visszaemlékezést. – Akkoriban még a Bányai Júlia Gimnáziumba csak lányok járhattunk, és az oktatás az Újkollégiumban folyt. A mai gimnáziumi épület ugyanis a hatvanas évek közepén épült fel. Sokáig, 40 évig egyáltalán nem tartottunk osztálytalálkozót, majd én négy évtized után gondoltam egyet, és belevágtam. Sike­rült összehozni, igaz, másfél évembe telt, mire mindenkit megtaláltam.

Azóta már sokszor találkoztunk, és a szervezés is egyszerűbbé vált az internet jóvoltából. Nem mindig vártuk meg az öt évet, előfordult, hogy 2-3 évente is összejöttünk. A régi osztályunkba 26 lány járt, sajnos ma már csak 17-en élünk. Mivel már mi sem vagyunk fiatalok, így idén egy nagyon családias nosztalgiázást álmodtam meg, és saját otthonban fogadtam azt a hét „lányt”, aki még el tudott jönni. Nagyszerűen éreztük magunkat, bízunk abban, hogy tudjuk még folytatni a hagyományt. Mindannyiunknak nagyon jó érzés feleleveníteni a régi szép iskolás éveket, de ugyanilyen örömmel meghallgatjuk, kivel mi történt, mióta nem találkoztunk – tette hozzá Szabó Veronika.

A nosztalgiázás kapcsán azt is elárulta, hogy akkoriban csak lányosztályok voltak a Bányaiban, ezért minden iskolai eseményre meg kellett hívniuk a Katona Gimnáziumból a fiúkat, hogy legyen kivel táncolniuk. Szép emlékek ezek ma is a számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában