kecskemét

2021.10.12. 18:14

Ötszázezer forintot ajánlottak fel a szívbeteg kislány gyógyulásáért

Héjja János, kecskeméti vállalkozó ajánlotta a legmagasabb összeget Boronkay Péter paratriatlonista világbajnoki mezére, amellyel egy 14 éves lány gyógykezeléséhez járul hozzá.

Morva Daniella

Héjja János, Gyenes Anna és Boronkay Péter

Forrás: Mélymerülés Utcalap

Fotó: Facebook

A 14 éves tiszakécskei Gyenes Anna egy ritka szívbetegséggel született, ami miatt már háromszor operálták. Mindez nem segített, ezért most szívtranszplantációra vár. A család steril szobát szeretne kialakítani otthonában, hogy a műtét után a kislánynak ne kelljen hosszú ideig Budapesten lábadoznia, s ez idő alatt ne essen ki az édesanya keresete.

A Mélymerülés Utcalap célja és szívügye, hogy rendre jótékonysági célokat támogasson és olyan embereknek, közösségeknek segítsen, akik rászorulnak.

A lap ezúttal is egy jótékony cél mellé állt: ez évi második számuk kedvezményezettje Anna volt, akiről korábban mi is hírt adtunk. A neki szánt pénz összegyűjtésének érdekében egy licitet szerveztek, melynek győztese Boronkay Péter világbajnok paratriatlonista amszterdami világversenyen viselt győztes mezével lett gazdagabb.

A licit hétfőn lejárt, a győztes személyét pedig " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán hirdette ki a lap. Mint írják, a nagylelkű győztes ajánlat ötszázezer forint, vagyis az eredeti kikiáltási ár tízszerese volt. A legmagasabb összeget Héjja János kecskeméti vállalkozó ajánlotta fel, az összeget pedig már át is utalta a megadott közösségi számlára. Az adományért cserébe a napokban veheti át Boronkay Péter győztes mezét.

Héjja János, Gyenes Anna és Boronkay Péter
Fotó: Facebook / Mélymerülés Utcalap

Támogasd Annát!

A műtétre váró fiatal lányt a 50460186-10003286 (Takarékbank), illetve a HU93-5046-0186-1000-3286-0000-0000 (nemzetközi) számlaszámon tudják támogatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában