múltidéző

2021.10.31. 19:55

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

baon.hu

Forrás: Olvasói fotó

Ha önnek is van olyan képe, amely valamiért emlékezetes és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, amely 2000 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

Olvasói fotó

Együtt a család

Kecskemétről Csősz Imre egy újabb családi fotóval idézné meg a feleségével szeretetben eltöltött éveit. Csősz Imre és Dudás Jolán a napokban ünne­pelte meg az 55. házassági évfordulóját. Nagy szeretetben élnek ma is. Ezen a közel két évtizedes fotón három gyermekük körében láthatók otthonukban.

Olvasói fotó

Régi emlék

Jakabszállásról Szabó Mihály nyugalmazott polgármester a község egyik régi közösségi emberére emlékezne ezzel a több évtizeddel ezelőtti fotóval. Smid Ferenc a sportpálya gondnoka volt hosszú időn át. Sokan ismerték és kedvelték. Sajnos ma már nem él, de sokak szívében tovább él emléke. Olvasónk is, aki nagy futballszerető ember, sok kedves emléket őriz róla.

Olvasói fotó

Közös fotózás

Páhiról Andrássy Gyula felesége, Makány Mária a régi iskolai fotóját osztaná meg olvasóinkkal. Mária az 1950-es évek közepén Kiskunfélegyházán, a Tanítóképzőn tanult. Ez a felvétel azt a napot örökítette meg, amikor a diákok elmentek fényképezkedni Szegedre. Ez a fotó is a nagy­városban készült róluk.

Olvasói fotó

Kiállítás

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató egy 40 éves fotóval nosztalgiázna, mely 1981. június 28-án, Kurucz D. István Munkácsy-díjas festőművész kiállításán készült a piros iskolában. A rendezvényen olvasónk mint iskolaigazgató (középen, jobbról) köszöntötte a vendégeket, majd felkérte Ádám Károlynét, a járás kiküldöttjét, hogy nyissa meg a tárlatot. A műsorban az iskola furulyásai játszottak.

Olvasói fotó

Istentisztelet

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár egy iskolához kapcsolódó régi emlékét idézné meg ezzel az 55 éves fotóval. Az ágasegyházi Sándortelepi Iskolánál, a református istentisztelet után készült, melyen az ott élő családok zöme részt vett. Többek között a Szaszkó, a Szinnyai, a Zombori, a Barát, a Szakál család. Abban az időben a külterületi iskolák a művelődési, gazdasági, egyházi, orvosi központ szerepét egyaránt betöltötték.

Olvasói fotó

60 év

Kecskemétről Gál Sándorné Füzessy Zsuzsa régi iskolás éveit idézné meg a tablóképével. 1961-ben érettségizett a Bányai Júlia Gimnázium 4. b osztályában. A közelmúltban tartották meg a 60 éves érettségi találkozójukat, mely nagyon jól sikerült. Egykori diákok: Sz. Nagy Katalin, Füzessy Zsuzsa, Szabó Edit, Pataki Mária, Juhász Katalin, Tóth Gabriella, Rajnoha Erzsébet, B. Szabó Zsuzsa, Gereben Olívia, Polyák Éva, Nagy Erzsébet, Csertó Aranka, Diószeghy Zsuzsa, M. Kis Márta, Kávai Éva, Kenyeres Éva, Kiss Gyöngyi, Végh Erika, Vörös Lídia, Somogyi Zsuzsa, Trencsényi Piroska, Barkóczi Mária, Tóth Csilla, Tóth Ildikó, Szilády Sarolta, Molnár Márta, Molnár Mária, Walter Mária, Sándor Ilona, Dóka Margit, Imrei Rózsa, Karádi Ágnes, Bikás Éva, Bakos Etelka, Vörös Mária, Bagi Veronika, valamint Urbán Sándorné osztályfőnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában