galériával és videóval

2021.09.24. 17:26

Pörgős sportnapot tartottak az orgoványi iskola frissen átadott tornatermében

A Kecskeméti Tankerületi Központ jóvoltából 18 millió forintos beruházás nyomán az előző tanévben megújult az orgoványi Dr. Tóth Zoltán Általános Iskola tornaterme, melyet a járványhelyzetre való tekintettel pénteken adtak át, összekötve az Európai Diáksport Napja rendezvénnyel.

Horváth Péter

Az eredetileg 1993-ban átadott tornaterem padlóját és világítását érintette a felújítás: a régi, elhasználódott parkettát eltávolították, majd a helyére OSB lapot, és arra jó minőségű műanyag sportpadlót helyeztek, amit többféle sportpálya felfestésével láttak el. A korszerűtlen világítást erős ledes technika váltotta fel.

A sportnappal egybekötött átadón Gyarmatiné Márton Olga intézményvezető köszöntötte Zsámboki Annát, a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetőjét, a felújítást menedzselő dr. Pallagi Erika osztályvezetőt és Gál Szilvia polgármestert és köszönetet mondott a felújításért. Hangsúlyozta:

a tankerületi központ lehetőségeihez mérten minden évben juttat forrást az iskolának valamilyen felújításra.

A zenés bemelegítőt követően Zsámboki Anna is köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy a tankerület kiemelt figyelmet fordít az iskolai testnevelésre, az egészséges életmódra és a tanórán kívüli programok szervezésére. Az iskolával közös céljuk, hogy a rendszeres testmozgás igényét kialakítsák a gyerekekben, és e cél eléréséhez a felújított tornaterem is hozzájárul.

A köszöntők után a diákok előadták a falu Jerusalema kihívásának táncát, majd az egész nap a sporté volt: akadálypálya, tollas, csapatversenyek, futball, zsinórlabda, kézilabda, kiütő és pingpong várta a fiatalokat, végül lefutották az idei évszámnak megfelelő távot, vagyis 2021 métert a sportpályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában