természet

2021.09.30. 10:32

Öt helyszínen tartanak madármegfigyelést Bács-Kiskunban

A hétvégén rendezik meg az idei Európai Madármegfigyelő Napokat.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatnak meg és csábíthatnak ki a szabadba. Az akció egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek!

A hétvégi Madármegfigyelő Napok egyik helyszíne lesz a bácsalmási Sóstó
Fotó: Juhász Jenő

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) megyénkben öt településen: Érsekcsanád (Harábó), Bácsalmás (Sós-tó), Császártöltés (Kiscsala), Dunatetétlen (Böddi-szék) és Dávod (Földvári-tó) tart madárgyűrűzést, túrával egybekötött madármegfigyelést és természetvédelmi bemutatót.

A programok minden helyszínen a reggeli órákban kezdődnek és általában délig tartanak. Bácsalmáson és Császártöltésen előzetes online bejelentkezés is szükséges. Az MME honlapja részletes tájékoztatást ad az eseményekről és az azokon való részvétel feltételeiről.

Tanösvény készül a bácsalmási Sóstónál
Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában