Nagy Táncválasztó

2021.09.22. 17:38

Mindenki megtalálja a hozzá illő táncot a kecskeméti találkozón

Már csak néhány nap és kezdetét veszi a III. Nagy Táncválasztó, mely kiváló lehetőség arra, hogy bárki ingyenesen hódolhasson szenvedélyének, a táncnak. Sőt, egy nap alatt több stílus is kipróbálható.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: archív-felvétel

Fotó: Mediaworks

A Grapevine Show Dance Club szeptember 26-án, vasárnap, 10 és 16 óra között ad otthont az országos rendezvénysorozat kecskeméti állomásának. Az Irinyi utcai tánciskola termeiben egész nap ingyenesen kipróbálhatók a különböző táncstílusok, míg az intézmény előtti szabad téren a város neves tánciskolái tartanak látványos bemutatókat. A Grapevine mellett többek között a Passé Balett Iskola, a Brilli-Art Stúdió, az L-Dance Group, a Hands Up táncsikola, a Fantasy Dance Company, a First Step Dance Club, a Sauté Balett Iskola, a Madison Tánc Klub, valamint a TST Dance Stúdió fiatal tehetségei mutatkoznak be. A tánciskolák elsősorban a diákokat, a fiatalokat mozgatják meg, de a tánc nem korhatárhoz kötött. Lesznek olyan táncnemek is, melyeket bátran az örök ifjak, az aktív idősebb hölgyek és urak is választhatnak. A kor nem akadály, minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő táncot, mozgásformát.

– Harmadik alkalommal rendezzük meg a Nagy Táncválasztót, mely eddig mindkétszer nagyon sokakat megmozgatott, lendületet és reméljük utat mutatott nekik eme rendkívül izgalmas mozgásforma irányába.

A bemutatóórák között lesz többek között hiphop, társastánc, klasszikus balett, modern tánc, indiai tánc, hastánc, sztepp, esztétikus testképzés, showtánc és – az idősebbeket megszólító – szenior tánc

– részletezte Huszár Ildikó Pötyi táncművész, koreográfus, a Grapevine vezetője, aki az ötvenes évei elején jár, de még a mai napig aktívan táncol és tanít.

– A Nagy Táncválasztó nem csak azoknak szól, akik aktívan táncolnak vagy nyitottak újabb táncstílusok iránt. Remek lehetőség azoknak is, akik korábban táncoltak és most szívesen felélesztenék korábbi tudásukat, újra élnének szenvedélyüknek – tette hozzá.

Tavaly is nagy siker fogadta a Nagy Táncválasztót a Grapevine tánciskolánál
Fotó: Gulyás Sándor / archív-felvétel

A rendezvényen az aktuális járványügyi szabályok szerint tartják meg a foglalkozásokat. Éppen ezért a különböző táncstílusokat bemutató 20 perces órákra előzetesen kell regisztrálni, az esetleges létszámkorlátozások miatt. A részvétel teljesen díjmentes, az előzetes regisztráció, az online időpontfoglalás a www.nagytancvalaszto.hu oldalon már elérhető.

A kecskeméti program része az országos Nagy Táncválasztó rendezvénysorozatnak, melyet a Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervez. Az órákat mindenhol képzett tánctanárok tartják.

– A célunk változatlan, szeretnénk megmutatni, főként a fiataloknak, hogy a szabadidejüket hasznosan is eltölthetik egy vidám közösségben. A hozzánk járó táncosok szinte második családnak tekintik egymást, hiszen az évek alatt igazi közösséggé kovácsolódnak össze. Ráadásul a tánc, a mozgás nagyon hasznos és egészséges. Önbizalmat ad, jó testtartást és sok-sok barátot garantál. A bemutatók mellett két előadás is meghallgatható majd a nap folyamán, az egyik a keleti táncokról szól, a másikat én tartom Tánc mint életforma címmel – jegyezte meg Huszár Pötyi.

A regisztráció nyitott, érdemes mielőbb időpontot foglalni.

– Bízunk abban, hogy idén is minél több ember ellátogat a rendezvényünkre, hogy kiváló tanárok oktatása mellett megismerhessék és maguk is kipróbálhassák a különféle táncstílusokat. Megkapják a választás lehetőségét ahhoz, hogy a későbbiekben minél többen a táncot válasszák a szabadidő örömteli eltöltéséhez – mondta végül Huszár Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában