galériával

2021.09.17. 06:55

Folytatódik az idősek szabadegyeteme Kecskeméten

A Neumann János Egyetem a CédrusNet Kecskemét Programmal összefogásban 2021. év őszén is folytatja a „Hírös Szabadegyetem – Szenior Akadémia” előadássorozatát. Az első összejövetelt csütörtökön tartották meg az egyetem GAMF karán.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A résztvevő időseket dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora köszöntötte. – Negyedik évadához érkezett a szabadegyetem. 2018-ban indítottuk útjára, azóta töretlenül népszerű az idősek körében.

Nagy öröm számunkra, hogy ismét személyes jelenlét mellett tarthatjuk meg az előadást.

A másik örömteli hír, hogy együttműködésben a CédrusNet programmal közösen hívhattuk életre ezt a tanévet. A célunk a kezdetektől ugyanaz, közelebb vigyük tudományokat, természettudományokat az érdeklődőkhöz. A félév előadásainak témája már körvonalazódik, sok izgalmas téma várja az időseket – részletezte a rektor, majd áttért az első előadásra.

Álmaink áramlatai – az alvásról mérnöki szemmel címmel dr. Józsa István Tamás, az Oxfordi Egyetem Mérnöktudományi Tanszék Posztdoktori fiatal kutatója tartott előadást. Ennek kapcsán a rektor a példaértékű munkásságára hívta fel a figyelmet. – Józsa István Tamás személye is jó példa arra, hogy Kecskemétről is el lehet jutni világszínvonalú, nagy egyetemekre, fiatalon is lehet elérni rendkívül komoly sikereket – mondta végül.

A szabadegyetem első előadásán nagy számban vettek részt idősek, akik nyitottak az újításokra, az új kutatási eredményekre és szívesen bővítik tudásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában