galériával

2021.08.01. 19:55

Veterán járművek rótták a kilométereket Halas és Tompa között

A régi járművek szerelmeseit várták szombaton a Kántor András Veterán Autósok és Motorosok Kiskunhalasi Egyesületének találkozójára, amelynek fő helyszíne a halasi Sóstó volt. A találkozó résztvevői ellátogattak Tompára is, ahol a piactéren várták az érdeklődőket.

Pozsgai Ákos

a_20210801_veteranautok_halas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

A gyülekező és regisztráció után szombat délelőtt tíz órakor indult el a Sóstóról a konvoj a város átszelve az 53-as főúton Tompára, ahol a bedugult hétvégi határforgalom miatt rendőri felvezetéssel jutottak el a Szent Anna templomhoz, ahol a túra résztvevői Kovács Sándor helyi idegenvezető segítségével ismerkedhettek meg a templom történetével.

Ezt után a veterán járművekkel a tompai piactérre hajtottak, ahol egy órás pihenés alatt sokan kíváncsiak voltak a régi autókra és motorokra. Néhány autót nem csak kívülről lehetett megcsodálni, hanem bele is ülhettek az érdeklődők.

Fotó: Pozsgai Ákos

A veterán túra résztvevői dél tájban indultak vissza Kiskunhalasra, ahol a városban vonultak fel, majd a ahogy minden évben szokták, a egyesület névadója, Kántor András sírját keresték fel, ahol rövid megemlékezést tartottak. A gépjárműoszlop ezt követően a túra végállomására, a Sóstóra ment, ahol egész délután várták az oldtimer járművek iránt érdeklődőket. A hétvégi találkozóra hetven járművel több mint százan jöttek el, és több száz érdeklődő tekintette meg az öreg járműcsodákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!