Kiskunfélegyháza /galériával

2021.08.22. 06:55

Pödört, kackiás, hetyke: kiderült, kik viselik a legszebb bajszokat

Immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Kunsági Bajuszfesztivált, amelyre négy kategóriában, harmincöten neveztek. A szombati bajuszmustra során megválasztották a bajuszkirályt is, aki az óbudai Fejér Imre lett, aki a természetes bajuszt viselők között is első lett.

Tapodi Kálmán

Fotó: Tapodi Kálmán

A mustra szakállas-, kifent-, természetes- és magyar bajusz kategóriákban zajlott és díjat kapott a legnagyobb fesztávú bajusz is. Utóbbi vetélkedést – amelynek három résztvevője összesen 123 centiméter hosszúságú bajuszt növesztett – a sárospataki Ambrus Kristóf nyerte 43 centiméter fesztávú bajuszával. A győztes igazolta a mondást, miszerint az igazi bajusz az, amelyik hátulról is látszik.

A gondosan ápolt arcszőrzetekkel kapcsolatban számtalan bölcsességet mondtak el a mustra résztvevői:: „Bajusz alól édes a csók”, „Egy férfi a bajusz nélkül olyan, mintha nem lenne felöltözve”, „A magyar bajusz nem csak szőr”. Pajzánabb megfogalmazások is akadtak, de azokat most nem idéznénk, hiszen az „előmustrán” gyermekek is indulhattak. Igaz, csak ketten „pödörhették” rajzolt bajszukat: a 2,5 éves Szolnoki-Borda Zsombor Csongrádról és a 13 éves, miskolci Sólyom Hunor János.

Fotó: Tapodi Kálmán

A Sólyom család amúgy szárnyalt a megmérettetésen hiszen Hunor édesapja Sólyom Ferenc nyerte a szakállas-bajuszosok kategóriáját, bátyja Sólyom Áron Koppány pedig második lett a kifent bajszosok között. A „bajusztolerancia” jegyében meghirdetett bajusz+szakáll kategóriában második lett Kádár Ferkó (Békéscsaba), a harmadik pedig Maszlag Máté (Cegléd).

A kifent bajuszosok között a kartali Jánvári Zoltán végzett az élen a „szűz bajszával”, amit még sohasem vágott le. Ebben a kategóriában a zsűri különdíját is elnyerte a harmadik helyezés mellé Tóth Gergely, aki a Pápai Huszár Egyesület hagyományőrzőit képviselte, első világháborús egyenruhájában.

A természetes bajuszt viselők sorrendje: 1. Fehér Imre (Óbuda), 2. Bajsza Nagy Balázs (Újkígyós), 3. Győri János (Kecskemét). A magyar bajusz kategóriában: 1. Ambrus Kristóf (Sárospatak), 2. Palotai Attila (Nagysáp), 3. Varga Mihály (Bugac).

A Járomi Zsolt, háromszoros magyar bajusz világbajnok vezette zsűri döntése alapján az ország bajuszkirálya Fehér Imre lett, aki egy évig őrizheti címét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában