beruházás

2021.08.01. 07:00

Már festik az útburkolati jeleket a kerékpárútra Halason

Az utóbbi napokban felgyorsult a kerékpárutak építése a belvárosi részeken, van, ahol már az útburkolati jeleket festik az elkészült szakaszokon.

Pozsgai Ákos

Van, ahol már az útburkolati jeleket festik az elkészült szakaszokon

Fotó: Pozsgai Ákos

A halasi önkormányzat félmilliárd forintot nyert a helyi közlekedési infrastruktúra fejlesztésére. Ebből az összegből épül az új központi buszállomás, 184 millió forintot viszont a helyi kerékpárút-hálózat fejlesztésére és bővítésére fordít a város.

Összesen közel 2,2 kilométer hosszú új kerékpárút épül a városban, ebből 1,1 kilométer hosszú a Sóstó lakótelepet köti össze a várossal a Kollmann utcától a Jókai utcáig. Ez a szakasz jórészt elkészült, a Jókai utcai becsatlakozásánál közműépítési munkálatok miatt nincs még kész a kerékpárút.

A belvárost a vasútállomással összekötő, valamivel több mint egy kilométer hosszú kerékpárút Thúry József utcai szakaszán már az útburkolati jeleket és a piktogramokat, valamint a kijelölt gyalogátkelőket festik fel a szakemberek.

A Mátyás téri szakasz most épült, a Bem utcán elkészült az új kerékpárút, míg a Hősök ligetében néhány napja kezdték el az útalap készítését.

Az 53-as főút és a vasútállomás közötti szakaszon, a Kossuth utcán korábban már kijelölték a tervezett kerékpárút nyomvonalát, azonban problémaként merült fel, hogy a kapubejárókat keresztező kerékpárút miatt gépkocsival nem tudnak majd szabályosan beállni az ingatlanjaik udvarára a tulajdonosok, ennek a megoldása jelenleg folyamatban van.

Van, ahol már az útburkolati jeleket festik az elkészült szakaszokon
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában