galériával

2021.08.21. 15:00

Kenyéráldás, díjátadó és avatási ünnepség is volt Helvécián

Helvécián pénteken tartották meg az Új kenyér ünnepét, melyet egybekötöttek az új piactér és közösségi kemence felavatásával, az Idősek Napjával, valamint a községi díjak átadásával.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Régi hagyomány a nagyközségben, hogy a nemzeti ünnep alkalmával nemcsak időseket, hanem az egykori Helvéciai Állami Gazdaság régi dolgozóit is megvendégelik. A pénteki rendezvényt a művelődési ház mögött, az újonnan épült fedett piactér területén tartották meg.

Az ünneplőket Szabó Sándor tárogatóművész játéka fogadta, majd Balogh Károly polgármester mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy 57,5 millió forint pályázati támogatás segítségével sikerült felépíteniük az új fedett piacteret, valamint az önkormányzat közreműködésével, szintén pályázati pénz segítségével épült meg a szomszédságban a közösségi kemence.

A polgármesteri köszöntőt követően dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, majd dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere szólt az ünneplőkhöz. Az ünnepségen köszöntötték a nagyközség legidősebb női és férfi lakosát: Szakolczai Józsefné 99 éves, Katona Gergely 94 éves. Sajnos egyikük sem tudott jelen lenni a rendezvényen.

A ceremónia keretében adták át az idei községi díjakat.

Helvécia Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Perjési Sándor pedagógus, a Helvéciai Központi Általános Iskola korábbi igazgatója részére posztumusz Helvécia Közművelődéséért díjat adományozott, a kultúra és közművelődés érdekében hosszabb időn át végzett kiemelkedő munkájáért, a helyi közösségi hagyományok és értékek megőrzése, ápolása, nemzedékek közötti átörökítése érdekében végzett tevékenységéért. A díjat lánya vette át.

Helvécia Nagyközség Képviselő-testülete Pulai Dezsőné részére pedig a Helvécia Sportjáért díjat adományozta a helyi sportlétesítmények fenntartásában és fejlesztésében hosszú időn át kifejtett eredményes munkássága elismeréseként.

Mindezek mellett Balogh Károly polgármester köszönetét fejezte ki egy-egy ajándékkal dr. Mák Kornélnak és dr. Szeberényi Gyula Tamásnak is, a pályázatokhoz nyújtott segítségükért. Kiss Vilmos plébános és Faragóné Bencsik Dóra lelkész áldotta meg az Új Kenyeret. Az ünnepi pillanatokat emelte még az új piactér és a közösségi kemence felavatása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában