ÚTINFORM

2021.08.09. 08:21

Itt számíthatnak Bács-Kiskun megyét érintő közúti munkálatokra

Cikkünkben összegyűjtöttük a hétfőn érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a hétfői napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak

Az M5-ös autópályán,

– a Röszke felé vezető oldalon, Örkény és Lajosmizse csomópontok, vagyis az 51-es és az 56-os km között a belső sávot reggel 6.40-től 18.00-ig helyenként lezárják.

– Kecskemétnél hídjavítás miatt a 90-es és a 86-os km között sávelhúzásos terelésben haladhatnak az autósok. Röszke felé a belső sávon és az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján vezetik a forgalmat. A főváros felé a külső és a leálló sávon haladhat a forgalom.

– a Kecskemét és Kiskunfélegyháza közötti szakaszon, a 98-as és a 105-ös km között, a Röszke felé vezető oldalon munkavégzés miatt csak a belső sávon halad a forgalom.

Főutak

Az 53-as főúton, Kiskőrös és Soltvadkert között burkolatot javítanak. A 30-as km-nél lezárták a fél útpályát.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani. (16-os km)

Alsóbbrendű utak

– a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es km között a fél útpályát lezárták, mert kerékpárutat építenek. (5301-es)

az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben. (5301-es út)

a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es km között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös km-nél lévő híd lezárása miatt pedig a forgalmat a Homokmégy majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el. (5308-as út)

Kamion stop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (augusztus 14-15.) szombaton 15 órától vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában