ÚTINFORM

2021.08.06. 09:06

Ezeken a helyeken számíthatnak megyénket érintő közúti munkálatokra

Cikkünkben összegyűjtöttük a pénteken érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Kecskeméten a szükséges útjavításokat részben igénybejelentés alapján, részben tervszerűen végzik <i>Fotó: Bús Csaba</i>

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a pénteki napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak

Az M5-ös autópályán,

– Kecskemétnél hidat javítanak. A 90-es és a 86-os kilométer között sávelhúzásos terelésben haladhatnak az autósok. Röszke felé a belső sávon és az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján vezetik a forgalmat. A főváros felé a külső és a leálló sávon haladhat a forgalom.Ócsa térségében a belső elválasztó sövényt vágják. A Röszke felé vezető oldalon a belső sávot reggel 6.40-től 18 óráig helyenként lezárják a 29-es kilométertől.

– Újhartyán térségében, a főváros felé vezető oldalon, a 47-es kilométernél a külső sávot kerítik el 8.00-tól, a burkolatot javítják.

– Kecskemét és Kiskunfélegyháza közötti szakaszon, a Röszke felé vezető oldalon új forgalomterelés kiépítését kezdik el 8.00-tól. A 98-as és a 105-ös kilométer között csak egy sávon, a belsőn haladhat a forgalom.

Főutak

Az 53-as főúton, Kiskőrös és Soltvadkert között burkolatot javítanak. A 30-as kilométernél lezárták a fél útpályát.

Az 55-ös főúton,

a bajai Türr István Duna hídonméréseket végeznek. Ezért reggel 8-tól délután 4-ig a hídon csak egy sáv lesz járható, a forgalmat jelzőőrök irányítják.(103-104 kilométer)

– Pörböly és Bátaszék közötti szakaszon felújítják a burkolatot. A munkálatokat több ütemben, szakaszonként végzik, félpályás lezárás mellett. (111-118 kilométer)

– a Bátai főcsatorna hídját újítják fel. A 117-es kilométernél lévő híd előtt az autósokat egy helyben kiépített terelőútra irányítják.

Kamion stop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (augusztus 7-8.) szombaton 15 órától vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában