galériával

2021.08.20. 15:50

Dunaegyházán díszpolgárt avattak és köszöntötték az aranylakodalmas párokat

Pénteken Dunaegyházán a Szent István napi megemlékezésen több kitüntetést is kiosztottak, majd köszöntötték az ötven évvel ezelőtt házasságot kötött párokat.

Lencsés P. Anna

Az államalapítás évfordulóján megrendezett ünnepi programban Szilágyi István polgármester mondott beszédet. Ezt követően a polgármester és Tóth Gusztávné a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke adta át a Dunaegyháza Község Díszpolgára címet Csernus Ferenc nyugalmazott pedagógus részére. Majd a hagyományokat követve, köszöntötték az ötven évvel ezelőtt a településen házasságot kötött párokat. Ebben az évben Hasznos Lajost és feleségét Bergendi Teréziát, Feldinszki Lajost és feleségét Andriska Máriát, Orosz Tibor Bélát és nejét Ivanics Ilonát, Szurma Imrét és feleségét Váczi Veronikát, Györök Mihályt és feleségét Muity Esztert, valamint Bajnok Ferencet és feleségét Gyurkovics Emíliát. A polgármester két fiatalnak, Deák Zsanettnek és Kollár Ákosnak átadta a Fiatalok Dunaegyházáért címet. Az új kenyeret Selmecziné Füzékova Diana evangélikus lelkész asszony és Szanyi Ferenc református lelkész áldotta meg. Az ünnepi műsorban közreműködött a Slnečnice néptánccsoport Eszéky Borbála és a Jasná Jeseň népdalkör.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában