Az idősek felvették a harmadik vakcinát is a kiskőrösi intézményben

A kiskőrösi szociális intézmény lakói felvették a harmadik vakcinát.

Tapodi Kálmán

A harmadik védőoltást dr. Kelemen Valéria adta be

Fotó: Tapodi Kálmán

– Intézményünk százhúsz ellátottja közül kilencvenkilencen jelentkeztek a koronavírus elleni harmadik védőoltásra. Kedden negyvenhatan kapták meg az újabb adag vakcinát – mondta el Opauszki György, a Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Integrált Szociális Intézmény vezetője. Mint közölte: az otthon lakói közül 111-en vették fel korábban mindkét védőoltást.

– Lakóink többsége nagyon fontosnak tartotta a betegség megelőzése érdekében a védőoltások felvételét. Néhányan némi hezitálás, illetve tájékoztatás után jelentkeztek az oltásra. Fontos érv volt számukra, hogy a szigorítások fokozatos feloldását követően könnyebb volt így a kapcsolattartás is a hozzátartozóikkal – tette hozzá az intézményvezető, aki arról is beszámolt:

a lakók mellett nemcsak a közvetlenül a betegellátásban dolgozók, hanem a konyhások, mosodások, karbantartók és a közfoglalkoztatottak is felvehették a védőoltásokat.

Az intézményvezető elmondta továbbá, hogy a lakók és a dolgozók közül többen is megfertőződtek a korábbi Covid-hullámok során, és két idős lakó halála köthető közvetlenül a járványhoz.

– Elég gyenge az immunrendszerem, és úgy éreztem, hogy ezek az oltások engem védenek. Az oltásokkal védekezni tudunk a járvány ellen, és kevesebben haltak volna meg, ha felveszik a védőoltást – vélekedett a 84 éves Valkai Györgyné.

Az ellátottak Moderna típusú vakcinával történő oltását oltócsoportok végezték az első két alkalommal. Az intézmény háziorvosa, dr. Kelemen Valéria kedden Moderna- vagy Pfizer-­vakcinával oltotta be a szociális otthon lakóit.

A harmadik védőoltást dr. Kelemen Valéria adta be
Fotó: Tapodi Kálmán
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában