baja

2021.08.02. 19:05

A fiatal sportolókat támogatja Vereczkei Zsolt

A Magyar Paralimpiai Bizottság elismeréseként díszoklevelet vehetett át Vereczkei Zsolt hétszeres paralimpikon az elmúlt héten.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Vereczkei Zsolt már befejezte úszói pályafutását, jelenleg a fiatal parasportolók útját egyengeti és támogatja az Impulzus a Parasport Jövő­jéért Alapítvány keretein belül.

– Nagyon örülök ennek az elismerésnek. Az olimpia kapcsán pedig szeretném megjegyezni, hogy most nagyon furcsa helyzetben vannak azok, akik kijutottak Toki­óba. Sajnos a vírushelyzet miatt nekik most több szabályt is be kell tartaniuk, és az a tény, hogy nézők nem lehetnek, nagyon sokat elvesz a verseny hangulatából. Idén a lelátó üres, amit nagyon nehéz elképzelni, én szinte telt ház előtt úszhattam, ami fantasztikus érzés. A közönség adrenalint adott számomra, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból – mondta a baon.hu-nak Vereczkei Zsolt hétszeres paralimpikon.

Hozzátette, hogy sajnos a paratriatlon-reménység Mocsári Bence, akit az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány támogat, most nem jutott ki az olimpiára, de a sportoló nem búsul, hiszen ő a párizsi 2024-es olimpiát célozta meg.

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány egy olyan készülékkel segíti a paratriatlonista felkészülését, ami a teljesítményt méri kerékpározás közben. A találkozásunk előtti napon pedig egy ceglédi paraúszónak segítettek abban, hogy ősztől már nem Budapestre, hanem Kecskemétre tudjon edzésre járni, hiszen a lakóhelyéhez ez van a legközelebb. A szülők a közösségi oldalon is köszönetet mondtak az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítványnak, amelynek tagjai érdemesnek tartják segíteni a fiatal Somát, hogy egyengessék sportolói útját.

Az elmúlt másfél évben a koronavírus miatt elrendelt lezárások az alapítvány munkáját is megnehezítették. Szerettek volna sokkal több fiatallal találkozni. Olyanokkal, akik annak ellenére, hogy valamilyen születési rendellenességgel jöttek a világra, szeretnének kiegyensúlyozott életet élni, sportolni és az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány látókörébe kerülni.

Vereczkei Zsolt nagyon örül a rangos elismerésnek
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában