Szombattól nem kötelező a maszk a MÁV-Volán-csoport járművein

A járványügyi helyzet enyhülése miatt kiadott kormányrendelet szerint eltörlik az általános maszkhordási kötelezettséget. Szombattól sem a közlekedési járműveken, sem az állomásokon és megállóhelyeken nem kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A MÁV-Volán-csoport – eddigi gyakorlatának megfelelően – a hatályos járványügyi intézkedésekkel összhangban jár el. A kiadott kormányrendelet értelmében szombattól nem kötelező maszkot viselni a közösségi közlekedési járműveken, illetve a nyitott és zárt állomásokon, megállóhelyeken sem. A maszkhasználat senki számára nem tiltott a továbbiakban sem, ezután is igény szerint hordható bárhol – írja a mavcsoport.hu.

A közlekedési szolgáltatók továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és a személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában