beszámoló

2021.07.08. 09:58

Mindennap vonultak a kiskőrösi tűzoltók tavaly

A szervezet beszámolója szerint a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén tavaly 567 esemény történt.

Barta Zsolt

A legutóbbi önkormányzati ülésen búcsúztatták el Paksi Dénes tűzoltó alezredest, aki rendelkezési állományba vonult. A kiskőrösi tűzoltóságon tavaly december 31-én váltotta vezetői posztján Szipőcs Péter százados a korábbi parancsnokot. A koronavírus-járvány miatt az idén most tartottak először önkormányzati ülést, a város vezetése ezen köszönte meg az előző parancsnok munkáját, aki közel három évtizedig dolgozott Kiskőrösön.

A település vezetői megkapták a szervezet éves jelentését is, amely szerint a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság területe 1023 négyzetkilométer, lakosainak száma 53 ezer, a felügyelt települések száma pedig 15. Tavaly 37 fővel indult az év, a testület száma két új tűzoltóval gyarapodott.

A szervezet beszámolója szerint a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén tavaly 567 esemény történt. Az ide tartozó Keceli Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság működési területén 103, míg a hasonló soltvadkerti szervezet térségében 192 eseményt jegyeztek fel. Tűzeseti jelzés összesen 236 esetben érkezett.

Ebből szerencsére szándékosan megtévesztő hívás mindössze egy esetben érkezett, melynek kapcsán feljelentést tett az igazgatóság.

Téves jelzés 79, kiérkezés előtt felszámolt esemény 40, utólagosan bejelentett tűzeset négy esetben fordult elő. Műszaki mentéshez 331 alkalommal vonultak a tűzoltók, az összes bejelentés közül 443 esetben történt konkrét beavatkozás.

Szipőcs Péter és Paksi Dénes
Fotó: Barta Zsolt

A jelentés érdekességként megemlíti, hogy a középiskolások a közösségi szolgálatot a helyi parancsnokságon is letölthetik. Tavaly 13 fiatal vett részt ezen, akik között akadt kiskunhalasi, kiskőrösi és kecskeméti tanuló is. A helyi szervezet 19 középfokú tanintézménnyel áll kapcsolatban. A diákok szívesen jelölik meg a tűzoltóságot, hogy ott tegyenek szolgálatot, a fegyelmükkel nem volt probléma. A diá­kok figyelmét különösen a tűzoltógyakorlati feladatok keltették fel – áll a beszámolóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában