díjak

2021.07.15. 10:12

Kihirdették a borverseny eredményét Kecelen

Megtartotta a városi borverseny eredményhirdetését a Patachich Gábor Borrend a keceli Városi Múzeumban.

Barta Zsolt

Fotó:

Az idei megméretésre június 18-án huszonkilencedik alkalommal került sor a Fürtös vendéglőben. A Kunszeri Miklós, Schauer András és Pásztor Sándor által irányított három bizottság 39 fehér-, 30 vörös- és rozé bor, valamint 16 pálinkamintát kóstolt. Az eredményhirdetés alkalmával Forrai Ákos alpolgármester, Kornóczi János, a hegyközség elnöke és Lehőcz József borrendi nagymester üdvözölte a megjelenteket. Beszédükben mindhárman kitértek a keceli gazdák területeit nagymértékben sújtó jégkárra, hangsúlyozva, hogy a jégelhárítók működtek, de sajnos nem voltak képesek mérsékelni a természeti csapást.

A napokban a vihar által érintett települések önkormányzatai egyeztetést tartanak, ugyanis rendkívül fontos az, hogy a kárrendezési folyamatot felgyorsítsák. Illetve szó lesz arról is, hogy a jövőbeli hasonló helyzetek elhárítása, vagy akár mérséklése érdekében mit lehet majd tenni. Az esten átadták a legjobbaknak ítélt nagydíjakat, valamint a hegyközség és a borrend által adományozott különdíjakat. A pályázók arany, ezüst és bronz minősítésű oklevelet kaptak – a szervezők elmondása alapján idén a minősített borok és pálinkák harmada részesült arany minősítésben, amely nagyon jó arány.

A 2020-as boráért, pálinkájáért nagydíjat kapott: Hugyi László – Sauvignon blanc, Minda Gábor – Kékfrankos, Csanádi Szőlőbirtok – Kékfrankos rozé, Dubai Lászlóné – Irsai Olivér, szőlőpálinka,

A hegyközség különdíjai (vállalkozások): Béla Borászat – Nektár, Palásti Borászat – Kékfrankos rozé, Lajkó Borászat – Kékfrankos, Morvai Ferenc – Irsai Olivér törköly.

A borrend különdíjasai (termelők): Füleki László – Rajnai rizling, Németh József – Kékfrankos rozé, Forrai Ákos – Merlot, Herczeg Imre – Gyöngyrizling pálinka.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában