színház

2021.07.15. 14:22

Jótékonysági jelmezvásárt tart a Kecskeméti Nemzeti és a Védőháló Adománybolt

Kivételes lehetőséget kínál a színházszeretőknek a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesület és Adománybolt közös akciója, ugyanis süteményvásárral és kulturális programokkal egybekötött óriási jelmezbörzét tartanak, jótékonysági célzattal.

Bajáki Zsanett

Fotó: BUS CSABA

Távozott már úgy színházi előadásról, hogy kedvenc színművészének a jelmezét szíve szerint elcsente és hazavitte volna? Most lehetőség nyílik arra, hogy a Kecskeméti Nemzeti Színház korábbi évadjai során látott jelmezekből csemegézzen!

Július 24-én, 16 és 20 óra között a Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesület és Adománybolt udvarán (Zápolya János u. 8.) ugyanis süteményvásárral és kulturális programokkal egybekötött óriási jelmezbörzét tartanak, jótékonysági célzattal.

A Kecskeméti Nemzeti vallja, hogy a kultúra mindenkié, ezért társadalmi felelősségvállalása keretében mindenkinek lehetőséget szeretne adni, hogy kapcsolódjon a színház életéhez. A Színházi Angyal Vagyok jótékonysági program keretében rendszeresen juttatnak színházi élményhez hátrányos helyzetű csoportokat – gyermekeket és felnőtteket egyaránt, ezúttal pedig mélyszegénységben élő családok nyarát igyekszik szebbé tenni a teátrum.

A húsz évadnyi átválogatott jelmezeket 500 forintos, a kiegészítőket pedig 200 forintos támogatói hozzájárulással szerezhetik be az érdeklődők.

Bár hivatalos megnevezésük szerint ezek színházi jelmezek, a legtöbbjük valójában a mindennapokban is hordható ruhadarab. A teljes befolyt összegből a Védőháló Egyesület mélyszegénységben élő családokat juttat egynapos nyári élményprogramhoz.

A jótékonysági jelmezvásár a színház másik szívügyéhez, a környezettudatosság terjesztéséhez is kapcsolódik, hiszen a ruhák, kiegészítők még kiváló szolgálatot tesznek majd valaki gardróbjában, ezáltal újrahasznosulnak. Ezzel a témakörrel a 2021/22-es évadban a színpadon is találkozhat a közönség A jegesmedve szerelMese című klímamesében.

Programok a jelmezbörze alatt:

Libor Zoltán frissen megjelent Nagyon, halálosan, örökre című kötetét dedikálja. A nosztalgikus-lokálpatrióta írásokat tartalmazó könyv a helyszínen is beszerezhető lesz 2000 forintos támogatói hozzájárulásért cserébe.

Az igazi nyáresti hangulatról a Kecskeméti Nemzeti Színház fiatal tehetségei, Varga-Huszti Máté és Szabó Dorottya gondoskodik.

Az esemény ideje alatt süteményvásárt tartanak a szervezők. Az egyesület és a színház dolgozói által készített süteményekkel, finomságokkal kényeztethetik magukat a résztvevők. A jótékonysági jelmezvásár tombolahúzással zárul, amelyen az eseményt támogatók felajánlásai lelnek majd gazdára. A szelvények 300 forintos áron vásárolhatók meg.

Szabó Dorottya (jobbra) a Revizor című darabban

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában