Kiskertem program

2021.07.17. 07:00

Együtt veteményeztek, palántáztak, kapáltak Solton

 A Kiskertem elnevezésű program díját adta át a napokban a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és AMI vezetésének és a diákok képviselőinek Németh István polgármester.

Lencsés P. Anna

A napokban adták át a díjat a Vécsey Károly iskola vezetésének és a diákok képviselőinek

Fotó: Lencsés P. Anna

A Kiskertem pályázatot a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat írta ki, amelynek keretében a kertészkedés fortélyaival és örömeivel ismerkedtek meg a részt vevő gyerekek.

Az iskola tanulóiból három csoport is végzett kerti munkákat. A negyven négyzetméteres kertet az alapszolgáltatási központ udvarában alakították ki, ahol áprilistól október végéig kertészkedtek a gyerekek.

Tavasszal a csapatok nagy lelkesedéssel és szorgalommal láttak hozzá a feladatokhoz, megkezdték a vetési-ültetési munkálatokat, amelyhez a pályázat jóvoltából eszközöket, magokat és palántákat is kaptak. Munkájuknak köszönhetően a kertben konyhakerti növények és virágok keltek életre. A gyerekek veteményeztek, palántáztak, kapáltak, locsoltak és folyamatosan gondját viselték a növényeknek.

Türmerné Szeremi Ilona, az alapszolgáltatási intézmény igazgatója elmondta, hogy a náluk működő nyugdíjasklub tagjai is besegítettek a kiskert gondozásába, hasznos tanácsokkal is ellátták a fiatalokat, akik örömmel fogadták azokat.

A koronavírus-járvány miatt az ünnepélyes zárásra a napokban került sor az alapszolgáltatási központ udvarán, ahol a sikeres teljesítésért az iskolának járó jól megérdemelt jutalmat, a százezer forint összértékű könyvutalványt az általános iskola igazgatója, Sánta Edit vette át a város polgármesterétől. Az igazgatónő elmondta, hogy a könyvutalványt az iskolai könyvtár állományának gyarapítására fogják felhasználni.

A napokban adták át a díjat a Vécsey Károly iskola vezetésének és a diákok képviselőinek
Fotó: Lencsés P. Anna

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában