Zöld Kupa

2021.07.02. 11:49

Díjazták a környezettudatos pályaműveket Kecskeméten

Pénteken tartották a Zöld Kupa iskolai pályázat díjátadását a Benkó Zoltán Szabadidő Központban.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Kecskemét önkormányzata Európai Uniós KEHOP pályázaton nyert forrást a helyi klímastratégia megvalósítására tavaly. Ennek keretében indították el a Zöld Kecskemét programot, melynek egyik alprogramja Zöld Kupa elnevezésű szemléletformáló tanulmányi verseny. Ezzel az óvodásoktól a felső évfolyamos általános iskolásokig szólították meg a fiatalokat és játékos feladatokon keresztül hívták fel az ifjabb generáció figyelmét a klímaváltozás kezelése és környezettudatos életmód fontosságára.

A felhívásra mintegy 50 pályamű érkezett be június közepéig, melynek díjátadóját pénteken tartották a Benkó Zoltán Szabadidő Központban.

A díjazottak környezetbarát ajándékokat vehettek át Szeberényi Gyula Tamástól, Kecskemét alpolgármesterétől.

Az átadáson Szabari Dóra, az MVM Optimum Zrt. projektvezetője, az önkormányzat részéről Györkös Barnabás és Béres Réka köszöntötte a gyerekeket.

Az alsó tagozatos általános iskolás pályázók közül Bíró Abigél második osztályos tanuló lett első helyezett, a második díjat Bagi Dániel második osztályos tanuló vehette át. A felsősök között Oláh Martin Olivér ötödikes és Szűcs Barnabás Gábor hetedikes tanuló is első helyezett lett.

Második helyezést ért el Hajnal-Pap Zsombor nyolcadikos diák és a harmadik legjobb pályaművet Cseh Jázmin küldte be. Az átadás után Szeberényi Gyula Tamás hangsúlyozta, hogy a környezeti nevelést minél fiatalabb korban el kell kezdeni. A pályázat várhatóan ősszel új felhívással folytatódik.

Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában