SZABADSZÁLLÁS / galériával

2021.07.01. 10:51

A „Csibék” csapata nyerte meg az első lófogó pusztaolimpiát

Első alkalommal rendeztek lófogó pusztaolimpiát Szabadszálláson. A rendezvénynek a város melletti Lófogó Tanya adott helyet.

Gulyás Sándor

Lofogó olimpia Szabadszállás Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/07/02

Fotó: Mediaworks

A lelkes gyermekek és néhány szülő reggel kerékpárral indultak az Alapszolgáltatási Központtól a helyszínre. A hat kilométeres út megtétele után nem sokat pihent a csapat. Elsőként a lekvároskenyér evésben bizonyítottak a versenyzők.

– Az Alapszolgáltatási Központ szakmai feladatai között szerepel szabadidős programok megszervezése is, így idén a Lófogó tanyára vittünk ki csaknem húsz kisgyermeket. Sövény Sándor tanyatulajdonos, Kiskun-Kapitánnyal közösen pusztaolimpiára invitáltuk a résztvevőket, ahol játékos formában mérhették össze tudásukat a tíz fős csapatok. A fizikai feladatokon túl, az élővilággal, természettel, lovakkal kapcsolatos kérdéseket kellett megválaszolni a gyermekeknek. A nap végén a „Csibék” csapata egy kupával lett gazdagabb, hiszen felülkerekedtek a „Kiskutyák” gárdájával szemben – mondta el hírportálunk érdeklődésére Csavajda Márta, a szabadszállási Alapszolgáltatási Központ vezetője.

Nem csak a nyertes csapat tagjai kaptak jutalmat, hanem valamennyi résztvevő, a helyi vállalkozók által felajánlott, édességből és írószerekből összeállított ajándékokkal, valamint egy-egy oklevéllel lett gazdagabb.

– A pandémia leszűkíti lehetőségeinket, így az idén nyáron ezen kívül csak egy programot tudunk szervezni. Tizenöt rászoruló gyermeket fogunk táboroztatni Zánkán. Hat napra visszük el őket teljesen ingyenesen – tette hozzá Csavajda Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában