SZALKSZENTMÁRTON

2021.06.14. 15:47

Jókedvre derítette az embereket a Rádiókabaré ismert művésze

Szikra László, a Rádiókabaré művésze a karantén idején Mama és Papa álarca mögé bújva forgatott humoros rövidfilmet Szalkszentmártonban, mosolyt csalva az emberek ­arcára. A film a napokban került fel a közösségi portálra. Sikerét mutatja, hogy ez idáig közel ötezer lájkot kapott.

Gulyás Sándor

Viccelfilm készült Szalkszentmártonról Szalkszentmárton Bács-Kiskun Mege Petőfi NÉpe Szép Bence 2010/05/19

Fotó: Szép Bence

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések otthonaikba kényszerítette az embereket, akik a világban történt eseményektől az internet jelenléte miatt nem határolták el magukat. Sokan kényszeres takarításba fogtak, mániákusan figyelték a hazaérkező családtagokat, rettegve attól, hogy elkapták-e a betegséget. Komoly stresszforrást okozott a járvány ismeretlensége, a folyamatosan áramló, egymásnak sokszor ellentmondó hír is szorongást, haragot, ingerültséget váltott ki az emberekből.

– A pandémia komoly nyomást gyakorolt a mentális egészségre is, hiszen az emberek folyamatosan szembesültek a világban és a környezetükben történő halálesetekkel, az elhúzódó betegségekkel, a kilátástalan helyzetbe került ismeretlen és ismerős családokkal – mondta el a baon.hu érdeklődésére Gulyásné Horváth Tünde alpolgármester. – Településünk lakói közvetlenül, illetve közvetve is érintettek lettek. A jó idő is nehezen jön az idén, a borús, esős időjárásban nehezen halljuk meg a madarak csicsergését, vesszük észre a természet újjászületését, mindennapi életünk csodáit.

Mivel a humor jótékony hatása mindenki számára ismert, a község vezetése valami olyasmit szeretett volna, ami által nemcsak a pillanatnyi hangulatukat emelheti, hanem a közösségépítésre is hatást gyakorol.

Szikra László bejárta a települést, és humorosan mutatta be az újításokat
Fotó: Szép Bence

A helyzet szinte adta magát. Az önkormányzat illetékesei felkeresték Szikra Lászlót. Így született meg a humoros kisfilm. A helyszínre látogató humorista mindkét karakterét bevetve – a falu múltjára is utalva – járta be a település központját, bemutatva az elmúlt években történt változásokat, fejlesztéseket is.

– A forgatás első helyszíne és úgymond főhadiszállása a Petőfi Emlékház volt, de filmeztek az ártézi kútnál és a felújítás alatt álló református templom előtt is. A videó elején és végén látható felvételek Szabó Bence vágói, operatőri és rendezői munkáját dicsérik. Elmaradt rendezvényeinket pótolni nem lehet, de az internet térhódítását kihasználva szeretnénk az embereket jókedvre deríteni. Bízunk benne, hogy legalább olyan szeretettel fogadják a videót, mint amilyen nagy lelkesedéssel készült. A kisfilm a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Szikra László Humorista Facebook-oldalán érhető el – tette hozzá az alpolgármester.

Fotó: Szép Bence

Az ismerősök, családtagok unszolták

Szikra László edző és testnevelés szakos tanárból lett humorista. A Rádiókabaré, a Showder Klub és a Dumakabaré művészének a karantén sem törte félbe karrierjét. Több videója az egymilliós nézettséget is elérte, számos felkérést kap humoros köszöntésekre, reklámokra. A nyitásnak köszönhetően pedig sok helyre hívják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában