galériával

2021.06.22. 20:00

Átadták a Szent László ÁMK új épületszárnyát Baján

Kedden ünnepélyes keretek között adták át Baján a Szent László ÁMK új épületszárnyát, amely 457 millió forint Európai Uniós támogatásból valósult meg.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Szent László ÁMK új épületszárnyának ünnepélyes átadására várták a vendégeket kedd délután az iskola új aulájában. A Miasszonyunkról nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata által fenntartott intézmény közel 457 millió forint Európai Uniós támogatás segítségével egy új iskolaépülettel bővült. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 2019 február 1. és 2020 december 31. között. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, továbbá Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. Hajdók Róbert intézményvezető szakmai vezető köszöntőjében hangsúlyozta, hogy nagyon nagy örömmel vették birtokba a gyerekek év elején az épületet.

– Aminek nagyon örülünk, egyrészt az, hogy az általános iskola felső tagozata immár méltó körülmények közzé került a korábbi épületrészből és ami teljesen új, az hogy van egy új fedett aulánk, ami által az épület régi épületjellegéből adódóan soha nem volt – fogalmazott az intézményvezető.

Fotó: Márton Anna

Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége képviselője, aki örömét fejezte ki, hogy az egykori igazgató Tarján Levente is részese lehet az ünnepélyes perceknek.

– A jó Isten mindig tudja mit miért csinál. Ha lehetőségünk lett volna időben átadni az elkészült új iskolaépületet, akkor Tarján Levente egykori igazgató nem vehetett volna részt, de most itt van és ennek mindannyian nagyon örülünk. Hozzátette: nagyjából a kezdetektől volt szerencsém végig kísérni az építkezést, és öröm volt látni a precizitást, az összefogást amit mindenki megtapasztalhatott az elmúlt hónapokban – hangzott el Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében. Köszönetet mondott ugyanakkor mindenkinek a tanároknak, diákoknak és építőknek a pandémia időszakában tanúsított türelemért.

A beruházás keretében felépült az összesen 1000 négyzetméteres, háromszintes hat tantermes épületszárny, amelyet egy átjáró folyosóval összekötöttek a főépülettel.

A földszinten egy nagy területű aula, minden szinten két-két osztályterem, több csoportbontó terem, irodák és kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra. A tetőszerkezetre napelemeket helyeztek, az épület fűtését a legmodernebb hőszivattyús rendszerű fűtőberendezések látták el.

A sportudvar is teljes egészében megújult.

Kialakítottak egy udvari fitnesz parkot, többsávos futópályát, valamint egy öntött gumiborítású többfunkciós sportpályát is, amely alkalmas arra, hogy az időjárás függvényében a tanulók a sportágak széles palettáján válogathatnak: kispályás labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, floorball vagy tenisz közül.

A köszöntőket és a hangulatos megnyitó műsort követően Bábel Balázs érsek megáldotta az új épületet, majd agapén vehettek részt a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában