beruházás

2021.05.31. 18:53

Szükség volt a támogatás kiegészítésére is a kunbaracsi óvodában

Az energetikai korszerűsítéssel együtt valósult meg az épület részleges belső felújítása.

Gulyás Sándor

Óvodafelújítás Kunbaracs Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/05/27

Fotó: Gulyás Sándor

Befejeződött a kunbaracsi óvoda energetikai felújítása. A megújult intézményt a minap vették birtokba az apróságok.

A település egy csoportszobás, nyolcvan négyzetméteres alapterületű óvodájának felújítása októberben kezdődött el. A beruházás költségeit pályázati támogatásból, valamint önerőből fedezte a község önkormányzata.

– Az épület energetikai korszerűsítésére 2017-ben nyertünk harmincmillió forint támogatást a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán. Az építőipari árak és munkadíjak emelkedése miatt a keretösszeg kevésnek bizonyult, így kiegészítő támogatást igényeltünk, a pluszpénz ez év tavaszán érkezett meg – mondta el a baon.hu érdeklődésére Hegedűs Lászlóné alpolgármester.

A kunbaracsiaknak a rendelkezésre álló közel harmincnégymillió forintból futotta a falak, a lábazat, a padlásfödém hőszigetelésére, a fűtésrendszer korszerűsítésére, az elöregedett nyílászárók cseréjére, valamint napelemek felszerelésére, a földhőrendszer kiépítésére.

– Az energetikai korszerűsítéssel együtt valósult meg az épület részleges belső felújítása is, valamint egy helyi vállalkozónak köszönhetően az intézmény vizesblokkja is megújulhatott. Az energetikai felújításnak köszönhetően az óvoda éves rezsiköltsége akár felére is csökkenhet. A munka korántsem ért véget, a kö­zeljövő tervei között szerepel a járdák és az udvar rendbetétele, valamint az óvodai bútorok cseréje, amit további támogatással és összefogással kíván megvalósítani a település önkormányzata – tette hozzá az alpolgármester.

A kicsinyek jól érzik magukat a megújult környezetben
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában