galériával

2021.05.30. 11:25

Megújultak Soltszentimre közösségi intézményei

Több beruházás is megvalósulhatott Soltszentimrén.

Barta Zsolt

Tíz éve nem volt annyi lakosa Soltszentimrének mint most, a létszám 1360. A járvány előtt 1316-ot számláltak. Megújul a falu, talán ezért is költöztek be jó néhányan a településre. A faluban szinte elfogyott az eladó házak száma a családi otthonteremtő kedvezménynek köszönhetően. A település csinosodik. A szombaton rendezett átadó ünnepség is ezt erősítette meg, amelyet a település központjában rendeztek. Az eseményen részt vett Font Sándor országgyűlési képviselő és Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke több száz polgáron kívül.

A délutáni programsorozat az óvoda kertjében kezdődött, ahol az intézmény energetikai felújításáról, udvari játékok építéséről tájékoztatta a megjelenteket Nagy István polgármester.

Az ötven gyermeket nevelő intézményből 11 gyermek megy ősztől iskolába, viszont 15 csöppséget írattak be a Szivárvány Óvodába.

Szó esett arról is, hogy a kormány támogatja munka és a gyermeknevelés összehangolását, a faluban az év végéig elkészül a hét fő befogadására alkalmas bölcsőde. Információink szerint a fiatal családok körében részben a kormánytámogatási kedvezménynek köszönhetően növekedett a gyermekvállalási kedv.

Az óvodai ünnepség után a közösségi ház előtt folytatódott a rendezvény, ahol a kulturális programok után Nagy István polgármester felsorolta az elmúlt időszak fejlesztéseit. A megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), és Magyar Falu Program keretében, az önkormányzat épülete, a könyvtár, a közösségi ház az óvoda újult meg.

Emellett jutott pénz fogorvosi eszközök beszerzésére és mintegy 250 méternyi járda építésére is.

Rideg László megyei elnök átvéve a szót hangsúlyozta, hogy a faluban is közel 300 millióért sikerült beruházásokat végezni, a megye minden egyes településére jutott támogatás. Ezt követően Font Sándor országgyűlési képviselő ismertette a kormány pandémia ellenes sikeres tevékenységét, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Falu Program nem uniós pénzből táplálkozik, hanem nemzeti keret, amely 3 évvel ezelőtt indult és 5 ezer fő alatti települések vehetik igénybe. Ez a korábbi összeg duplájára bővült, s jövőre is bővül, azaz a kistelepülések nyugodtan pályázhatnak, mondta az országgyűlési képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában