szépül a település

2021.05.10. 07:00

Kerékpárból készül virágtartó Csátalján

Csátalján régi kerékpárok újjávarázsolásával teszik szebbé a települést. Várja az önkormányzat a vállalkozó kedvű helyiek csatlakozását.

Tölgyesi Gábor

Az óvoda dolgozói szépítik a kerékpárokat.

Fotó: Tölgyesi Gábor

Régi kerékpárok újjávarázsolásával teszik szebbé a települést a csátaljai óvoda dolgozói. – Az elavult, használatlan kerékpár csak gondot okoz, helyet foglal, végül lomtalanításkor kidobásra kerül. Pedig nagyszerű látvány lehet, ha kivisszük az utcára, kicsit ellátjuk festékkel és virágokkal csinosítjuk – mondta Kovács Antal polgármester, amikor három kerékpárt helyeztek el a székelykapu előtti közparkban.

– Előkerültek a festékesdobozok és az ecsetek. A díszkerékpárok már most üdítő látványt nyújtanak, hamarosan pedig a virágok is a helyükre kerülnek. Dicséret illeti a találékony, szépérzékkel megáldott ovisokat – tette hozzá.

Mint elmondta, ez a sikeres megnyilvánulás adta az ötletet, hogy felhívással forduljanak a csátaljai családokhoz, miszerint akinek van kedve és lehetősége, csatlakozzon a virágos bicikli mozgalomhoz. Helyezzen el a háza előtt június 30-ig virággal felöltöztetett régi kerékpárt. Ezt követően az önkormányzat képviselői kiválasztják a legszebb kerékpárokat. Az értékelés után az első három díjazott egy-egy ajándékutalványt kap.

Az óvoda dolgozói szépítik a kerékpárokat.
Fotó: Tölgyesi Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában