kalocsa

2021.05.05. 14:34

Egyestés hibrid esemény lesz a Kék Madár Fesztivál

A nagy sikerű 2020-as online rendezvény után idén várhatóan hibrid, vagyis személyesen és az interneten is látogatható programmal készülnek a beteg gyermekek gondozását támogató Kék Madár Fesztivál szervezői.

Gábor János

Lakatos György egy korábbi fesztivál megnyitóján

Fotó: Gábor János

A produkciót több kamerával, élőben közvetítik, de nem a tavalyi helyszínről.

– Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy egy hónap múlva milyen beltéri rendezvényeket lehet tartani, de a tavalyi online közvetítés sikere után egy dologban biztos voltam: semmiképpen sem maradhat el

– szögezte le Lakatos György főszervező, hozzátéve: a fesztivál idén hazatér. – Ezúttal nem az én otthonomból és nem felvett anyagokat fogunk közvetíteni, hanem teljesen élő műsor lesz, Kalocsáról – jelentette be.

A felkérést minden felkért örömmel vállalta, hangsúlyozta Lakatos, felsorolva, hogy klasszikus zene, színházi előadás, jazzkoncert is szerepelni fog a véglegesítés előtt álló programban. A fellépők között klasszikus zenei szekcióval ott lesz Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész, Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművész, valamint Lukács Miklós cimbalomművész. Színházi darabokkal Máté Gábor és Mácsai Pál, jazzkoncerttel Dés László készül, viszont Lakatos György, valamint csellista lánya, Sára is színpadra fog lépni, és a névsor még nem végleges.

Amennyiben ezt a járványügyi szabályok lehetővé teszik, akkor – ha nem is teltházzal – de élő közönség előtt rendezik meg az estet, és online is közvetítik. Utóbbi opció várhatóan beépül az állandó gyakorlatba, hiszen a 2020-as, kizárólag interneten elérhető produkció sok olyan támogatót szerzett a Kék Madár ügyének, akik korábban nem hallottak a fesztiválról, egyszerűen azért, mert az ország, vagy a világ más tájain élnek. Tavaly például több európai államból és Amerikából is bekapcsolódtak nézők, árulta el a főszervező. Az idén egyestés Kék Madár Fesztivál június 5-én, este hatkor kezdődik, várhatóan a Kalocsai Színházban. A jegyelővétel és az online támogatás helyszínéről és felületéről később adnak tájékoztatást.

Lakatos György egy korábbi fesztivál megnyitóján
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában