galériával

2021.04.23. 16:03

Virágzó japán cseresznyefák színesítik a lakótelepet

A hagyomány szerint szerencse és boldogság éri azokat, akikre cseresznyevirág hull. Érdemes tehát mostanában a kecskeméti Aomori Park felé elkerülni, ahol ötven japáncseresznye borult virágba.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

1994 óta működik a hírös városban a Kecskemét-Aomori Baráti Kör. A Szent László Lions Club kezdeményezésére 2012 áprilisában a 2011-es japán földrengés áldozataira emlékezve 35 japáncseresznyét ültettek el a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtt (a fa virága, a szakura Japán nemzeti jelképe és a japán identitás része, számos zenei, képzőművészeti és irodalmi mű témája). A japán partnervárossal fenntartott kapcsolatok ápolásán munkálkodó Király József önkormányzati képviselő javaslatára aztán 2015-ben a cseresznyefák övezte parkot Aomori városáról nevezte el a közgyűlés, egy emlékkövet is elhelyeztek az iskola felé eső oldalon.

Az elmúlt években a baráti kör és a lionsosok rendszeresen gyarapították a parkot néhány fával. Az ültetésekben Japán három egymást követő magyarországi nagykövete is részt vett. Jelenleg már több mint ötven fán bonthatja szirmait a szakura. Az Aomori Park ezekben a napokban mutatja legszebb arcát, aki Kecskeméten jár, és pláne, ha itt lakik, érdemes felkeresnie az árpádvárosi lakótelep tömbjei melletti különleges rózsaszín ligetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!