galériával

2021.03.09. 17:30

Új állatok érkeztek a Kecskeméti Vadaskertbe

Új állatokkal gyarapodott a Kecskeméti Vadaskert állománya. Dámvadak, hiúzok, ludak és récék érkeztek, de kiskenguru is született. Zárt kapuk mögött egyelőre csak a gondozóik láthatják az új egyedeket.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A koronavírus-járvány miatt hónapok óta zárva tart a vadaskert. Tokovics Tamás igazgató elmondta: a 2020. évre betervezett fejlesztéseket megvalósították. Elkészült a teljesen új játszótér-komplexum, és megépítették az Európai dámvad- és muflonkifutó-komplexumot, mely utóbbi kivitelezését a gazdaságosság és észszerűség jegyében végezték.

További jóhírként osztotta meg az igazgató, hogy új állatok is érkeztek.

Három példány fiatal nőstény dámszarvas, és két példány fokozottan védett kárpáti hiúz gazdagítja a Kecskeméti Vadaskert gyűjteményét.

Ezeken kívül többféle réce, köztük mandarinréce, valamint törpelúd is gyarapítja az állományt. Az állatok más állatkertekből, illetve tenyésztőktől kerültek a vadaskertbe.

Az év eleji bébibumm is beindult: a kiskenguru már látható az anyaállat erszényében, de hamarosan kiskecskék, indiai antilopok, muflonok és szurikáták születésére is számítanak.

Az igazgató végül elmondta:

a világjárvány a Vadaskertet is nagyon nehéz helyzetbe hozta.

A tavaly tavaszi bezárást követően, az őszi-téli hónapokra betervezett látogatói bevételeik is elmaradtak, a nyitás időpontjáról pedig még mindig nincs információ. Kiadásaik ugyanakkor változatlanok, hiszen az állatokat ebben a helyzetben is gondozni, takarmányozni és gyógyítani kell, a területet és az épületeket karban kell tartani.

Egyszemélyes alapítójuk, Kecskemét Város Önkormányzata mellettük áll, folyamatosan biztosítja a támogatást és a nehéz helyzetre való tekintettel még több segítséget is kilátásba helyezett. Mindemellett számítanak a látogatók segítségére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában