További halasi iskolák térnek át digitális oktatásra

Szerdától újabb kiskunhalasi általános iskola kényszerül bizonyos évfolyamokon átállni a digitális oktatásra, és egy gimnázium is biztosan online oktatja a következő tíz napban a nyolcévfolyamos képzésben tanulókat.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolában a felső tagozatos tanulók esetében digitális oktatásra térnek át március 4-től március 12-ig – áll az intézmény honlapján olvasható közleményben. Amennyiben ezen időszak alatt nem születik más döntés, akkor március 16-tól visszatérnek a tantermi oktatásra.

Március 4-től a Szilády Áron Református Gimnáziumban is digitális tanrendben zajlik a tanítás. A középiskolában a nyolcadik osztály feletti évfolyamokon – a kormányrendelet értelmében – már november óta online oktatás zajlik, de a nyolcévfolyamos képzéseiken eddig hagyományos módon tanítottak. Egyre több tanuló és pedagógus került azonban karanténba, így Varga Judit igazgató az 5-8. évfolyamon elrendelte a digitális oktatásra való áttérést, ami várhatóan március 13-ig lesz érvényben.

A városban az elmúlt hetekben már több köznevelési intézmény kényszerült online oktatást bevezetni.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, február közepétől digitális tanrendben tanítanak a halasi Központi Református Általános Iskolában, március 2-től pedig a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában is. Emellett március 1-jétől a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Szilády Áron Utcai Óvodája is bezárt, várhatóan március 8-án fogad újra gyerekeket.

A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolában a felső tagozatos tanulók esetében digitális oktatásra térnek át március 4-től
Fotó: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában