március 15

2021.03.13. 07:00

Rendhagyóan ünnepelnek Ballószögön

A jelen járványügyi helyzetben is méltó módon szeretnék megünnepelni a településen március 15-ét. Ballószögi Március Idusa címmel egy rendhagyó programot hirdettek a községben élők számára.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: CSOMOS ANGELA

– Egyik legszebb nemzeti ünnepünk most is ugyanolyan fontos számunkra – mondta el hírportálunk érdeklődésére Nagy Gabriella művelődésszervező. – Így mi, a Balló­szögi Faluház és Könyvtár dolgozói közös készülődésre, nemzeti jelképekkel való díszítésre invitáltuk a lakosságot. Felhívásban arra kértünk mindenkit a közösségi oldalunkon, hogy állítsanak otthon ők is emléket az 1848-as szabadságharcnak, fotózzák le és küldjék el számunkra – részletezte a szakember.

A felhívásra több mint ötven felvétel érkezett, vannak köztük saját készítésű díszek, kokárdák, illetve más ünnepi tárgyak.

Megtalálhatóak a helyi kézművesek alkotásai, az iskolások, óvodások zárás előtti munkái, a helyiek ablakokra, ajtókra, udvaron elhelyezett díszei. Valamennyi nagyon hangulatos, ötletes és látványos. A képek folyamatosan kerülnek fel a Ballószögi Faluház Facebook-oldalra készített Ballószögi Március Idusa albumba.

Fotó: Beküldött fotó

– Nagyon hálásak vagyunk, hogy a lakosok nyitottak volna a rendhagyó ünneplésre, összekapcsolódtak az előkészületekben. Somogyi Lajos polgármester és helyi szervezetek képviselői az ünnepnapig a Szoborparkban elhelyezik az emlékezés koszorúit. A lakosokat arra kérik, hogy aki teheti, egyénileg látogasson ki az emlékhelyre az elkövetkező napokban. Március 15-én online megemlékezést tartunk az 1848/49-es forradalom tiszteletére, ami 10 órától látható a Facebook-oldalunkon, ahol a Ballószögi Március Idusa album is bármikor megtekinthető – tette hozzá végül Nagy Gabriella.

Nagy Gabriella művelődésszervező és a fotóalbumok
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában