környezetkárosítás

2021.03.30. 07:00

Nyomozás indult a halasi Dong-ér szennyezése miatt

Napokon keresztül ismeretlen eredetű, fehér színű, mosószerszagú folyadék szennyezte a Dong-éri-csatorna vizét Kiskunhalason, az 53-as főút mellett lévő csatornaház közelében.

Pozsgai Ákos

Gyanús folyadék szennyezi a vizet Kiskunhalason

Fotó: Pozsgai Ákos

– Fülöp Róbert polgármester a tapasztalt szennyezéssel kapcsolatosan feljelentést tett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, környezetkárosítás bűncselekmény gyanúja miatt – közölte érdeklődésünkre Farkas Dániel kabinetvezető.

A halasi városháza stratégiai tanácsadója kiemelte, hogy a Dong-ér a város életében is fontos szereppel bír, ezt az esetet és a korábbiakat is mindig soron kívül jelezték az illetékes Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnak. Hozzátette: a mostani eset kapcsán a városi rendészet munkatársai is a helyszínre siettek és minden általuk tapasztalt és feltárt információt az illetékes hatóságoknak át fognak adni. Mivel azonban az ügyben rendőrségi feljelentés született, így azt sem kommentálni, sem azzal kapcsolatban további részleteket nem tudnak közölni az illetékesek.

Ezekben az esetekben az illetékes vízvédelmi hatóság munkatársai végzik el a szükséges helyszíni vizsgálatokat, ezek, valamint a rendőrségi nyomozás eredményéről a későbbiek során a két hatóság ad majd tájékoztatást.

Gyanús folyadék szennyezi a vizet Kiskunhalason
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában