adomány

2021.02.17. 15:28

Meleg ételt ajánlott fel a rászorulóknak a kecskeméti piac

Kétszáz adag meleg ételt ajánlott fel a kecskeméti piac a kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet és a Máltai Szeretetszolgálat nélkülözőinek szerdán. Az étel alapanyagait a piac árusai ajánlották fel és ők is készítették el a tartalmas gulyáslevest.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Összesen kétszáz adag gulyáslevest osztott szét a kecskeméti piac a Pünkösdi Gyülekezet és a Máltai Szeretetszolgálat rászorulói között szerda délelőtt.

Kolek Andrea, az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet igazgatója elmondta, hogy az akció a piac árusainak összefogása nyomán valósulhatott meg, mert minden alapanyagot a zöldségektől a húsig a piac árusai, üzlettulajdonosai – mintegy tízen – ajánlották fel és az ételt is ők készítették el. Az igazgató kifejtette, hogy a piac évek óta szervez különféle akciókat: néhány éve az SOS Gyermekfalunak rendeztek gyűjtést, tavaly pedig a kupakgyűjtő akciójukat indították útjára, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A melegétel-osztás mellett a hideg időre tekintettel döntöttek.

Az első 100 adag ételt a kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet Klapka utcai imatermébe szállították ki. Szerdi Szilárd, a kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora üdvözölte a felajánlást. Mint fogalmazott, számukra mindig fontos volt, hogy különböző formában támogassák a rászorulókat. Az Élelmiszerbank Egyesülettel hosszú évek óta együtt dolgoznak és tartós élelmiszerrel segítik a szükséget szenvedőket.

Ruhaadományt is eljuttatnak a helyi és környékbeli nélkülözőknek és a külföldről érkező segélyszállítmányokból is nagy mennyiségben ajánlanak fel a kórháznak vagy más intézményeknek.

Az elmúlt években szoros kapcsolat alakult ki a várossal, ezért kereste meg őket a Kecskeméti Piac. Jó lehetőségnek tartják, hogy a piac jóvoltából segíthetnek a gyülekezetük körébe tartozó szegényeken. A Pünkösdi Gyülekezet cigánymissziója naponta több ezer ételt oszt ki a célcsoport tagjai között, ezért a 100 adag étel azoknak jelent nagy segítséget, akik nem szerepelnek a misszió jelentette hálóban.

Szerdi Szilárd hangsúlyozta, hogy ha valakinek segítségre van szüksége, bátran keresse őket. A járványra tekintettel csak néhány rászoruló tért be az imaterembe elfogyasztani ebédjét, a többségnek önkéntesek szállították ki az ételt.

A második 100 adag ebédet a Máltai Szeretetszolgálat Matkói úti központjába vitték a felajánlók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában