világnap

2021.02.17. 11:00

Meglátogatták beteg társukat a kocséri csoport tagjai

A Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport tagjai szívükön viselik a kocsériak, különösen pedig beteg társaik sorsát.

Horváth Péter

Antal Éva (középen) nagyon örült a látogatóinak

Forrás: Petőfi Népe

Sokat tesznek azért, hogy ne magányosodjanak el a település lakói, gyakran szerveznek gyűjtést a rászorulóknak, de van, amikor csak társa­ságukkal szereznek örömet valakinek.

Dávid Krisztina, a csoport tagja elmondta, hogy II. János Pál pápa 1992-ben rendelte el, hogy február 11-e a betegek világnapja legyen, és ez alkalomból látogatták meg a kocséri Antal Évát otthonában, aki nagyon örült a meglepetésnek.

Éva többek között csontritkulással és alacsony vérnyomással küzd, igen sok gyógyszert kényszerül szedni. A jóízű beszélgetés során gyermekkori emlékeiről, csínytevéseiről is mesélt a vendég­látó. Elmondta, hogy ötéves volt, amikor bent feküdt a nagykőrösi gyermekkórházban, de mivel nagyon félt az injekciótól, a szuri előtt elszökött a kórházból. Azt hitte, így majd megmenekül a rettegett tűtől, ám a gimnáziumnál utolérték, visszavitték az intézménybe és természetesen az elmaradt szurit is megkapta.

Egészségügyi problémái nem hatottak Éva kedélyére, aki nagyon várja már a szép tavaszi időt. Mint mondta, a pandémia elmúltát is várja, hiszen hiányzik neki a közösség és az, hogy ismét személyesen látogathassa a szent­miséket.

Antal Éva (középen) nagyon örült a látogatóinak
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában