Märcz Fruzsina szerint az átoltottság jelenthet megoldást

Märcz Fruzsina, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művésze sajnos vesztett el hozzá közel­álló személyt a koronavírus miatt, ezért fontosnak tartja az oltást.

Bajáki Zsanett

Märcz Fruzsina színművész

– Azt gondolom, hogy bármilyen mellékhatásai is legyenek az oltóanyagnak, még mindig nem olyan komolyak, mintha az ember elkapná a koronavírust. Az utóbbi időben mindenki körül megszaporodott azoknak a száma, akik valamilyen formában átestek a betegségen. Nekem sajnos olyan ismerősöm is volt, akit elvesztettem a koronavírus miatt – mondta hírportálunknak Märcz Fruzsina.

– Senki nem tudja, hogy hosszú távon milyen szövődményeket, problémákat okoz a betegség, úgyhogy én nem szeretnék koronás lenni. Nyomon követem az oltóanyagok fejlesztését, és a Pfizer-vakcina előállítása, valamint tesztelése elég átlátható volt, így megbízhatónak tűnik számomra. Anyaként azt is tudom, hogy a gyermekem első életévében mennyi kötelező oltást kellett felvennünk, ezek mindig az egészségünk megőrzését szolgálták – tette hozzá.

– Nagyon hiányzik már, hogy közönség előtt játszhassunk, de még a legoptimistább becsléseim szerint is április-májusra tehető, mire a teljes szakmát végigoltják. Persze addig is próbálunk és lelkesek vagyunk, de a kulturális ágazat mellett a gazdaságban is hatalmas károkat okoz már ez a hosszú leállás – mondta a kecskeméti teátrum színművésze, majd hozzátette, szerinte az egész világnak az az érdeke, hogy minél hamarabb túl legyünk a koronavíruson, ehhez pedig átoltottságra van szükség.

Märcz Fruzsina színművész
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában