Katonák fertőtlenítették a kisszállási óvodát és bölcsődét

A Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával megtörtént a kisszállási Napraforgó Óvoda és Mini Bölcsőde teljes körű fertőtlenítése – tudatta Rozsnyai Attila, a település polgármestere, aki cáfolta azokat az információkat, melyek szerint több kisgyerek és óvodai dolgozó olyan súlyosan megbetegedett volna a koronavírustól, hogy kórházban kellett őket ápolni.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Kisszálláson a helyi általános iskolában és az óvodában is felütötte a fejét a koronavírus járvány, korábban az óvodát kellett bezárni, majd az iskolában több tanuló és pedagógus is karanténba került.

– Nincs tudomásunk arról, hogy gyerekek súlyosan megbetegedtek volna. Kettő esetről tudunk, aki beteg lett, valamint 8 szülő jelezte az óvoda felé, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje. Esetükben szintén nincs tudomásunk arról, hogy kórházba került volna bárki – tudatta közleményében Rozsnyai Attila az önkormányzat által fenntartott Napraforgó Óvoda és Mini Bölcsődében kialakult járványhelyzettel kapcsolatban.

A polgármester közölte: az elmúlt időszakban 6 fő dolgozó betegedett meg, ebből 5 igazoltan koronavírus fertőzött. Jelenleg egy ember karanténban van, 4 fő pedig még nem tudott visszatérni a munkába, mert nem voltak tünetmentesek. Családtagjaik is megbetegedtek, de senki nem került kórházi ellátásba, jelenleg otthonunkban gyógyulnak. Hozzátette: az óvoda január 27. és február 07. közötti időben az Emberi Erőforrások Minisztériuma határozata alapján zárva volt, majd február 08-án ügyeleti rendben kinyitott. A bölcsőde és egy óvodai csoport 6 fő tünetmentes dolgozói létszámmal üzemel.

A település vezetője tájékoztatotta hírportálunkat arról is, hogy a járványügyi protokoll alapján haladéktalanul intézkedéseket rendelt el, ennek megfelelően január 31-én megtörtént az intézmény teljes körű fertőtlenítése a Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával az előírásoknak megfelelően. Rozsnyai Attila polgármester arra kérte a kisszállásiakat, hogy mindannyiuk egészségének védelmében továbbra is nagyon figyeljenek a járványügyi előírások betartására.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában