Ismét kötelező a maszkviselés Kiskunmajsán

Kiskunmajsa valamennyi belterületén ismét kötelező a maszkviselés.

Tapodi Kálmán

Fotó: Pozsgai Ákos

– Szombattól ismét kötelező az orrot és szájat is eltakaró maszk viselése a város valamennyi belterületén – jelentette be Patkós Zsolt, Kiskunmajsa polgármestere. A pénteki, polgármesteri hatáskörben meghozott rendelkezés vonatkozik az egyéb belterületi részekre: Bodoglárra, Kígyósra, Tajóra és az üdülőfalura is.

A városban február 8-án enyhítettek a helyi maszkviselési rendeleten, de a településen is emelkedőben lévő, koronavírus okozta megbetegedések miatt

ismét előírták a maszkviselést a közterületeken és a közterületnek nem minősülő, de mindenki számára nyitva álló nyilvános helyen

– például játszóterek, piactér, vásártér, parkolók –, minden 6. életévet betöltött személy számára. A rendelet szerint: nem kötelező maszkot viselni a közúton járművel, illetve gépjárművel történő közlekedés során, valamint a zöldterületeken, parkokban, illetve a sporttevékenység végzése során.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában