projektnap

2021.02.15. 18:03

Egyedi módon oktatják az életvitel tantárgyat Kalocsán

A Kalocsai Szent István Gimnázium egyedi gyakorlatot követve oktatja a heti egy óra keretében kötelező életvitel tantárgyat: félévente 2-2 projektnap keretében dolgozzák fel a témaköröket.

Gábor János

Forrás: Shutterstock

A hét elején tartott eseménysort a középiskolákban továbbra is érvényes digitális munkarend miatt online rendezték, és főleg a családdal kapcsolatos kérdésekre koncentráltak. Ezek persze összefonódnak a hagyományos tananyaggal, ám az elmélet mellett nagyon fontos, hogy más megvilágításban, gyakorlati oldalról is átbeszéljék a tanulókkal, hiszen így felkészülten vághatnak bele a felnőtt életbe.

– Az első félévben az életpálya-tervezéssel, önismerettel, pályaorientációval kapcsolatos kérdések álltak a középpontban, most viszont a család-otthon-háztartás – számolt be Bekes Rita intézményvezető-helyettes. – Az ismeretek egy részét mindig meghívott előadók tolmácsolják, míg a tudnivalók egy részét önállóan dolgozzák fel, utána tanulói kiselőadás keretében adják át a társaiknak, majd megbeszélik a legfontosabb összefüggéseket az osztályfőnök vezetésével – vezette le a gyakorlatot.

A programot ezúttal digitális munkarendben kellett megvalósítani. Az első nap a fent írt témakörök pénzügyi hátterének megismerésével telt, előadásokat hallgattak az adózásról és általában a pénz világáról. A második nap fókuszában maga az ember állt, családtervezési kérdésekről és fogamzásgátlásról esett szó, sőt, egy érzékenyítő program is belefért, a fogyatékkal élők segítéséről. Utóbbi keretében levetítették nekik a Segíteni nektek – a munka világáról másképp című kalocsai riportfilmet.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában